Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Italia care beneficiază de cardul social "Dedicat ție" vor primi mai mulți bani
WhatsApp
Veste bună! Guvernul italian a mărit ajutorul social al cardului ”Dedicata a te” cu 40 de euro. 
Sursă: ansa.it

Începând din septembrie, valoarea cardului social „Dedicat ție” pentru familiile cu venituri mici și copiii aflați în întreținere va crește de la 460 la 500 de euro. O altă noutate este că guvernul a adăugat noi categorii de produse eligibile care se pot achiziționa cu acest card. 

Ce trebuie să știe beneficiarii 

 

Ministrul Agriculturii, Francesco Lollobrigida, a anunțat la prezentarea de la Palazzo Chigi că decretul ministerial pentru lansarea acestei măsuri a fost semnat pe 4 iunie și că „toți beneficiarii vor avea cardul disponibil până în septembrie”. Printre noile categorii de produse eligibile se numără produse DOP și IGP, legume congelate, produse de patiserie, ton și conserve de carne.

Ministrul Muncii și Politicilor Sociale, Marina Elvira Calderone, a declarat că această măsură reprezintă o demonstrație a sensibilității guvernului față de persoanele și familiile care au nevoie de sprijin, fără a le împovăra cu obligații excesive. Calderone a adăugat că indemnizația de includere a ajuns la aproape 700.000 de familii, atingând astfel ținta anuală, și că procedurile de acordare a ajutoarelor sunt verificate riguros în colaborare cu INPS, scrie ANSA. 

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel