Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Diaspora, mărturii despre infernul de la Vama Nădlac: „Suntem rușinea Europei! Ne facem de râsul lumii!”
WhatsApp
Au trecut trei zile de la încetarea stării de urgență și instituirea stării de alertă și există deja o situație periculoasă, cu risc mare epidemiologic: aglomerația infernală de la Vama Nădlac, care a început sâmbătă și a continuat și duminică.

Abia redeschis traficului rutier, punctul de trecere a frontierei de vest este plin de mașini, atât pe sensul de ieșire, cât și pe cel de intrare în țară. La Vama Nădlac mii de oameni au stat înghesuiți unul într-altul, fără niciun fel de distanțare. Autoritățile române și maghiare au decis deschiderea punctului de trecere a frontierei Borș ca urmare a situației din Vama Nădlac I.

„Huooo, huooo" - în huiduieli și claxoane a început și a doua zi a marii înghesuieli de la vama din Arad.

Mii de oameni sunt înghesuiți unul într-altul, fără niciun fel de distanțare, la punctele de trecere a frontierei. Sunt românii care vor să revină în țară, odată ce carantina nu mai e obligatorie.

 

„M-am ferit în Anglia să nu-l iau și mă duc acasă să dau la familie”

 

„Pe mine mă duc în carantină acum, după condițiile astea, mă duc cu virusul acasă. Poate m-am ferit în Anglia să nu-l iau și mă duc acasă să dau la familie", spune înfuriat unul dintre românii care așteaptă să treacă granița, la Digi 24.

Reporter: De cât timp așteptați?

„Sunt 15 ore, spune o femeie. Eu am plecat în Austria la copii. Nu mai am pastile, nu mai am nimic”, a mai spus o româncă.

„Suntem rușinea Europei, am venit din Italia, noi în România ne facem de râsul lumii”, spune supărată o altă femeie.

 

După mai bine de 24 de ore de la instalarea haosului, situația părea să fie ceva mai bună

 

„La frontierele Romaniei s-au prezentat foarte multe persoane pentru a intra în țară. La ora actuală, pe sensul de intrare în Nadlac I se lucrează pe 11 artere pentru traficul de persoane și mai avem încă 5 artere pentru traficul de autoturisme. Încercăm să le explicăm la oameni să păstreze distanța de minim un metru între ei, după cum vedeți și dumneavoastră, nu prea ascultă", se plânge Marin Bondar, șef al Inspectoratului teritorial.

La fel de aglomerat e și pe sensul de ieșire din țară. Timpul de așteptare, pe ambele sensuri, depășește 5 ore, iar situația devine tot mai tensionată.

După mai bine de 24 de ore de la instalarea haosului la Nădlac I, astăzi în jurul orei 18:00, situația părea să fie ceva mai bună. Au fost instalate garduri despărțitoare, iar oamenii au fost conviși în sfârșit să stea la distanță unul de celălalt. Atmosfera nu mai este așa de tensionată, sunt și mai puțini oameni care așteaptă să treacă granița pe jos, după ce poliția de frontieră a suplimentat considerabil numărul lucrătorilor din vamă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel