Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Belgia care nu respectă regulile de reciclare pot fi sancționați cu amenzi între 50 și 62.500 de euro
WhatsApp
Statul belgian sancționează asupru persoanele care nu reciclează corect. Amenzile sunt între 50 și 62.500 de euro.

Autoritățile din Bruxelles au intensificat măsurile împotriva locuitorilor care nu își sortează corect deșeurile sau își scot coșurile de gunoi în zilele nepotrivite. În cartierele Schaerbeek, orașul Bruxelles și Ixelles, au fost aplicate amenzi pentru astfel de încălcări.

Ce trebuie să știe cetățenii

 

Serviciul de colectare a gunoiului, Agence Bruxelles Propreté (ARP), promovează prevenția prin colectarea deșeurilor mari și a celor de construcții la cerere și prin informarea cetățenilor despre reciclarea adecvată. Totuși, ABP susține că aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a menține străzile curate.

În consecință, autoritățile au început să sancționeze locuitorii care încalcă regulile. Aceste încălcări includ scoaterea sacilor de gunoi în zilele sau orele nepermise, lăsând astfel deșeurile pe stradă mai mult timp decât este necesar, și nesortarea corectă a gunoiului. 

Amenzile, aplicate de ofițerii ARP în colaborare cu poliția și procurorii, pot varia între 50 și 62.500 de euro. Majoritatea sancțiunilor sunt impuse pentru nesortarea corectă a deșeurilor.

Important de menționat. Conform informațiilor oferite pe site-ul oficial ARP, nerespectarea obligației de sortare duce de obicei la amendă administrativă de 75 de euro, însă trebuie să țineți cont că amenzile administrative pot ajunge la 62.500 de EUR 

Poți citi mai multe AICI despre cele mai frecvente greșeli pentru care poți fi amendat și cum să reciclezi corect. 

Vineri, 40 de persoane din Ixelles au fost amendate pentru gestionarea necorespunzătoare a gunoiului. În cadrul unei operațiuni de control, zona de poliție Bruxelles-Capitala/Ixelles a verificat aproximativ 1.650 de kilograme de deșeuri în municipiul Bruxelles. Aceasta a rezultat în 192 de încălcări și amenzi pentru aruncarea mucurilor de țigară și scuipatul pe stradă. De asemenea, traficul a fost monitorizat atent, iar zeci de persoane au fost sancționate pentru încălcarea Codului Rutier.

În Schaerbeek, autoritățile au plasat afișe pentru a avertiza locuitorii că amenzile au fost aplicate în cazul în care coșurile de gunoi nu sunt scoase la orele alocate.

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel