Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii caută calea spre SUA prin Mexic. Sute de migranți reținuți în patru zile. Printre ei și un român
WhatsApp
Agenți ai Poliției de Frontieră au reținut 801 migranți latino-americani și un român în diferite operațiuni desfășurate în patru zile în Valea Rio Grande (Texas), a informat miercuri Biroul de Vamă și Protecție a Frontierelor (CBP).
802 migranți reținuți în patru zile la frontiera Texas-Mexic. Printre ei se află și un român

Luni seară, agenții de frontieră care acționau în apropiere de La Grulla au descoperit un grup de 155 de migranți din țări din America Centrală, precum și din Venezuela și Cuba, care intraseră neregulamentar în Statele Unite, a precizat CBP într-un buletin.

Din acest grup făceau parte 52 de membri ai unor unități familiale, 17 minori neînsoțiți și 86 de adulți care călătoreau singuri.

Marți dimineață, agenții care lucrau în apropierea orașului Roma au observat un grup mare de migranți care intrau în mod ilegal în țară. Patrula de frontieră clasifică orice grup de 100 de migranți sau mai mult ca fiind "mare".

 

Românul reținut de poliție face parte dintr-un grup mare de migranți din mai multe țări

 

Agenții au reținut 120 de cetățeni străini și au identificat printre aceștia 50 de membri ai familiilor, 36 de copii neînsoțiți și 34 de adulți singuri. Migranții erau cetățeni din Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Cuba și Peru.

Acești migranți se alătură celor patru grupuri mari de migranți cu un total de 527 de persoane din Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Cuba, Ecuador, Mexic și România, reținute în weekend.

 

Agenții din sectorul Rio Grande Valley au interceptat mai mult de 20 de grupuri mari în ultimul an

 

În actualul an fiscal, care a început la 1 octombrie 2021, agenții din sectorul Rio Grande Valley au interceptat mai mult de 20 de grupuri mari, a precizat CBP.

Acesta a adăugat că aceste grupuri reprezintă o presiune enormă asupra personalului și resurselor Poliției de Frontieră din cauza eforturilor necesare pentru a le muta din locații îndepărtate, care sunt adesea greu accesibile pentru vehiculele de transport mari.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel