Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii au cheltuit peste 20 de milioane de euro pe litoral, de 1 mai: „Banii vin, banii pleacă!”
WhatsApp
După trei nopți în care 80.000 de români au petrecut pe litoral, cei cu afaceri la malul mării trag linie și adună profitul.
Românii au cheltuit peste 20 de milioane de euro pe litoral, de 1 mai: „Banii vin, banii pleacă!”

Turiștii au cheltuit în vacanța de 1 mai cel puțin 20 de milioane de euro - spun cei de la Patronatul ANAT - iar în această sumă nu este inclus bacșișul lăsat ospătarilor sau plata la negru.

„Banii vin, banii pleacă! Du-te ia-ți o gumă, ia-ți o geacă! Banii vin, banii pleacă!”, au strigat niște tinere care dansau pe mese, relatează Știrile PRO TV. Și într-adevăr așa a fost. Potrivit estimărilor patronatului din turism, peste 100 de milioane de lei au plecat din conturile turiștilor în vacanța de 1 mai.

Ar fi fost peste 80.000 de oameni care au ajuns pe litoral. 55.000 întregistrați oficial la hoteluri și agențiile de turism și fiecare a cheltuit în medie 2.000 de lei. Au fost, bineînțeles, și extreme. Șampania scumpă a venit la mese - așa cum ne-am obișnuit în alți ani - cu roaba.

12 sticle, într-un caz - comandate cu aproape 30.000 de lei de un bărbat își vântura, entuziasmat, în aer, degetul arătător. O șampania în sticlă aurie a costat într-un club 2.500 lei - cea de 750 de mililitri. Au fost și mai ieftine - care au ajuns la mese în frapieră și fără multe artificii - dar și mai scumpe.

„Am dat chiar și la 100.000 de euro, la 30 de litri”, spune un ospătar, conform sursei citate.

 

Bacșișul primit de ospătari nu a fost inclus în cheltuieile estimate

 

În cheltuieile estimate de patronatul din turism bacșișul primit de ospătari nu a fost inclus. A fost luat însă în calcul costul rezervării unei mese în club - care a ajuns și la 15.000 de euro pentru un client care a vrut să își aducă nouă invitați.

Tânără: „Avem nevoie să refulăm, avem nevoie să ne simțim bine.”

Tânăr: „Ne bucurăm că totul a revenit la normal și distracția este din nou în picioare.”

 

30.000 de oameni s-au strâns la „Beach, please”

 

Trei nopți s-a dansat în continuu și în Costinești.

30.000 de oameni s-au strâns acolo la „Beach, please” - un festival de hip-hop și trap. Abonamentul standard a costat 250 de lei, dar cel care a permis accesul și în culise a depăsit 1.000 de lei.

În Vama Veche - în schimb - distracția a fost gratis și au cântat toți care au apucat să pună mâna pe un microfon.

„Vama Veche a fost vârf de sezon. Peste 15.000 de turiști au fost acolo. Din punct de vedere al cheltuielilor media s-a situat la 2.000 de lei. Ne ajută să ne facem o idee cam ce bugete vor aloca turiștii în acest an pentru vacanțele lor”, a precizat Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud-Est.

Reprezentanții agențiilor de turism au început deja vânzarea vacanțelor pentru la vară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel