Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii au atacat poliția la Leeds. Ultimele noutăți. MAE anunță că se implică în caz 
WhatsApp
Consulul general al României la Manchester este în contact constant cu familia de cetățeni români implicată în incidentul din Leeds, precum și cu autoritățile locale pentru a monitoriza situația, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Foto: Capturi de ecran/ Sursă foto: X @TPointUK

Conform presei britanice, mai mulți români au fost implicați joi seară în incidente violente în Leeds, declanșate aparent de o tentativă de preluare a unor copii de către stat.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Manchester, s-a autosesizat încă din seara zilei de 18 iulie 2024, în urma informațiilor din presă, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale, serviciile sociale și comunitare din cadrul consiliului local Leeds. Consulul general al României la Manchester este în legătură permanentă cu familia de cetățeni români implicată și cu autoritățile locale pentru a monitoriza situația. În cadrul discuțiilor cu cetățenii români, reprezentantul Consulatului General le-a recomandat ferm să respecte instrucțiunile autorităților locale, să rămână calmi și să urmeze procedurile legale pentru clarificarea situației minorilor, în conformitate cu legislația aplicabilă și deciziile instanței, în interesul minorilor”, a precizat MAE.

De asemenea, atașatul pe linia afacerilor interne de la Ambasada României la Londra este în contact cu omologii săi, transmite sursa citată.

„Până la stabilizarea situației din zona în care locuiesc cetățenii români, consulul general al României la Manchester a fost în legătură directă cu reprezentanții cultelor religioase locale, care au transmis aceleași recomandări cetățenilor români. Conform informațiilor disponibile, situația minorilor nu a fost raportată anterior consulatului nici de părinți, nici de autoritățile locale. Consulatul General al României la Manchester continuă dialogul cu familia cetățenilor români implicați, cu autoritățile locale și cu reprezentanții comunității românești pentru a găsi cele mai bune soluții legale în vederea soluționării situației minorilor români, în condiții de calm și siguranță”, a menționat MAE.

Serviciile sociale au încercat să ia un copil de la o familie de naționalitate română din Leeds

 

Mai mulți români au fost implicați în incidente violente joi seară la Leeds, aparent declanșate de o tentativă de preluare a unor copii de către stat, relatează vineri news.abplive.com.

„Comunitatea română versus poliția antirevoltă la Harehills, Leeds”, se menționează într-o postare pe X, care a acumulat peste 200.000 de vizualizări.

„Serviciile sociale au luat cinci copii de la părinții lor după ce un bebeluș de 7 luni a fost dus la spital cu o rană la cap. Au atacat poliția și au incendiat diverse obiecte”, a postat jurnalistul Sulaiman Ahmed, împreună cu scurte înregistrări video care arată un autobuz incendiat și o mașină de poliție atacată cu pietre.

Conform poliției, până acum nimeni nu a fost rănit, iar incidentele ar fi fost „instigate de o minoritate infracțională care dorește să distrugă relațiile comunitare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel