Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români cu care ne mândrim în lume: Georgian Cîmpeanu, campion mondial de kickboxing, mutat în Italia la 5 ani
WhatsApp
Fenomenul de migrație masivă din ultimii 15 ani atrage după sine și pierderea de valori. Astăzi facem cunoștință cu Georgian Cîmpeanu, un campion mondial de kickboxing născut la Focșani, mutat în Italia când avea doar 5 ani. 

Ambasada României în Italia prezintă povestea de succes a Georgian Cîmpeanu, campion mondial de kickboxing cu origini românești.  

"Georgian Cîmpeanu este un celebru campion mondial de kickboxing născut la Focșani, în România, mutat în Italia împreună cu familia de la vârsta de 5 ani.

Pasionat de arte marțiale din copilărie, dar și înzestrat cu un talent moștenit din familie – bunicul său este regretatul antrenor de judo Aurel Cîmpeanu, în memoria căruia este organizat în fiecare an în România un turneu internațional de judo – Georgian a reușit, prin pasiune, dedicație, mult efort și disciplină, să ducă acest talent către performanțe internaționale: a fost campion mondial la kickboxing de patru ori, campion european și campion italian de 19 ori.

Dintr-un articol al cotidianului Corriere della Sera dedicat sportivului de origini române, aflăm că din 53 de meciuri, a înregistrat 47 de victorii. La nivel mondial, în 2010, a câștigat o medalie de aur, categoria juniori la Light Contact. În 2013, Cîmpeanu a câștigat aurul ca senior la Light Contact și în 2017 titlul de campion mondial amator Wako la Low Kick, obținând al patrulea titlu mondial în 2019 în Franța.

Deși este foarte cunoscut în Italia și pe plan internațional, Georgian își dorește ca povestea sa să fie cunoscută și în România.

Noi suntem mândri de performanțele sale și îi urăm mult succes în continuare!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Italia.

georgian-cimpeanu-campion-mondial-kickboxing-origini-romanesti-2

georgian-cimpeanu-campion-mondial-kickboxing-origini-romanesti-3

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel