Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românca moartă în ambulanţă, nu avea coronavirus. Soţul: „Mi-a dat-o ca pe un câine, într-un sac”
WhatsApp
Direcţia de Sănătate Publică a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că femeia din Vădăstriţa, judeţul Olt, decedată la doar 41 ani, nu a murit din cauza COVID-19. Soţul spune că va depune plângere penală.
Foto ILUSTRATIV

Femeia care a murit la 41 ani, în ambulanţă, pe drumul dintre două spitale, nu era infectată cu noul coronavirus. Informaţia a fost transmisă miercuri de DSP Olt, care a anunţat că rezultatul probelor prelevate în timpul necropsiei este negativ.

„Femeie, în vârsta de 41 ani, mediul rural, în data de 13.04.2020 solicită ambulanţa. În drum spre unitatea sanitara ( SJU Slatina ), dezvoltă stop cardiorespirator, este resuscitată, dar nu răspunde la manevrele de resuscitare. Deoarece decesul a survenit spontan şi cu cauze necunoscute s-a efectuat necropsia, în cadrul căreia s-au recoltat fragmente de tesuturi pentru cauze infectioase, fragmente de organe pentru examenul histopatologic, probe inclusiv pentru infectia cu noul coronavirus. Testul pentru infectia cu noul coronavirus a fost lucrat în cadrul laboratorului Institutului Cantacuzino Bucuresti, cu rezultat negativ", a transmis DSP Olt, potrivit Antena 3.

 

Femeia a murit în drum spre spitalul din Slatina

 

Marinel Petcuci, soţul femeii decedate, suspectează la mijloc este vorba de o infecţie care a apărut după operaţia făcută la Caracal. Bărbatul spune că la două săptămâni soţia a mers la control, dar că nici atunci după intervenţia propriu-zisă nu a primit tratament cu antibiotic.

Asta desi existau semnele unei infecţii. Sâmbătă, în ziua în care au chemat ambulanţa, soţiei sale i s-a făcut rău brusc.

Şi-a revenit şi ar fi cerut să nu sune la ambulanţă, pentru că „acum, cu Covidu' ăsta, nu mă mai lasă ăştia".

 

„M-a distrus!”

 

Femeia a murit în drum spre spitalul din Slatina, soţul ei aflând după ce a sunat la Urgenţe, să vadă cum se simte. După necropsie au aflat însă că nu o pot înmormânta după ritualul obişnuit, pentru că s-au recoltat şi probe pentru noul coronavirus.

„Cu slujbă a fost, dar mi-a dat-o ca p-un câine, într-un sac, băgată... Am zis – domne, luaţi ţoale şi-o-mbrăcaţi, nu umblăm, cum ziceţi dumneavoastră, la sicriu. Şi mi-a zis doctorul că dacă vreau aşa sau nu mi-o mai dă. Şi mi-au dat-o dezbărcată-n sac.

M-a distrus! Am fost noi, ai casei, sicriul astupat, n-a umblat nimeni la el, că mi-a fost frică, nu de Covid, fi-v-ar covid-ul al naibii, că n-avea ea de unde, n-a stat decât în casă de la operaţie, dar m-am gândit să nu-mi dea vreo amendă sau, mai ştii ce...", a mai spus bărbatul.

Marinel Petcuci afirmă că va contacta un avocat şi va depune o plângere penală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel