Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă din Italia, evacuată în stradă de către proprietara rasistă. ”Am probleme doar cu cei care nu sunt italieni”
WhatsApp
O româncă a rămas pe străzi după ce a fost evacuată brutal din locuința ei. Proprietară rasistă a imobilului a intrat în camera ei și i-a aruncat toate bunurile. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

O româncă de 52 de ani a fost dată afară din locuință și a trăit un adevărat coșmar din cauza insultelor rasiste și amenințărilor primite din partea proprietarei. Femeia plătea 530 de euro pe lună pentru o cameră pe care o împărțea cu alte două persoane, fără a avea un contract de închiriere. După ce a fost evacuată forțat și i-au fost furate obiecte de valoare sentimentală, a decis să acționeze legal.

”Tu nu știi cum merge treaba în Italia” 

 

Victima, care lucra în Veneția și locuia în Mestre, a închiriat în luna octombrie 2023 o camera prin agenția "AffittoItalia". Proprietara, însă, nu i-a oferit un contract și i-a cerut plata în avans a chiriei pe două luni, plus suma lunară de 530 de euro. Deși prețul era exorbitant, femeia a acceptat și a locuit acolo până în martie, când au început insultele rasiste și amenințările.

În aprilie, amenințările s-au concretizat: proprietara a intrat în apartament, a scos lucrurile femeii și le-a aruncat pe hol, lăsând-o pe femeie în stradă. "Lipseau cele mai prețioase lucruri: fețe de masă, cearșafuri și haine.”, a povestit românca. 

"În casa mea eu sunt șeful. Am probleme doar cu cei care nu sunt italieni. Voi, străinii, aveți stilul vostru de viață.”, i-a spus aceasta. Alte amenințări au fost mai explicite: "Trebuie să te trag de păr pe scări și să îți arunc toate lucrurile pe care le ai din cameră în grădină? Vrei să mă vezi în acțiune? Nu mă încerca, tu nu știi cum merge treaba în Italia.” 

În fața acestei situații, femeia a apelat la un avocat  și a depus o plângere împotriva proprietarei pentru violare de domiciliu, furt, exercitarea arbitrară a drepturilor, amenințare și discriminare rasială. „Suntem hotărâți să cerem dreptate,” a declarat avocatul Andrea Sinigaglia.

------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel