Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Sarcina, ascunsă chiar şi de mama fetei
WhatsApp
Situaţie îngrijorătoare în localitatea Agighiol din judeţul Tulcea, unde autorităţile au descoperit că o elevă, în vârstă de zece ani, este însărcinată în luna a cincea.
Româncă de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Sarcina, ascunsă chiar şi de mama fetei

Tatăl ar fi tot un minor de 16 ani, iar sarcina ar fi fost ascunsă chiar şi de mama fetei. Autorităţile au făcut o comisie pentru a se stabili ce se va întâmpla cu copila însărcinată, iar poliţiştii au declanşat la rândul lor o anchetă.

Cazul a fost descoperit după ce fata nu a mai mers la şcoală.

În momentul în care asistentul social a mers la familie să afle ce se întâmplă, s-a aflat că fata de 10 ani este însărcinată în cinci luni şi imediat a fost alertată poliţia, informează Știrile PRO TV. La rândul lor, cei de la protecţia copilului au solicitat formarea unei comisii care să stabilească ce se va întâmpla cu fata.

 

Sarcina este mult prea înaintată

 

Medicii au stabilit că sarcina este mult prea înaintată şi atunci s-a decis ca minora să o ducă până la capăt, sub atenta supraveghere a specialiştilor

Între timp, poliţiştii au aflat că tatăl ar fi tot un minor, un băiat în vârstă de 16 ani. Rămâne de văzut ce vor stabili autorităţile şi în cazul lui.

Pe de altă parte, cei de la DPC Tulcea anunţa că doar în acest an s-au confruntat cu 18 cazuri în care minore, cele mai multe sub 16 ani, au rămas gravide.

Totodată, UNICEF anunţa la începutul acestui an că România este pe locul doi în Uniunea Europeană atunci când vine vorba de rata de naștere în rândul mamelor adolescente.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel