Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, acuzată de camătă. Dobânda uriaşă pe care o percepea lunar
WhatsApp
O româncă din judeţul Hunedoara, este acuzată de comiterea infracţiunii de camătă, după ce ar fi acordat 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia.
Româncă, acuzată de camătă. Dobânda uriaşă pe care o percepea lunar

O femeie din Lupeni, judeţul Hunedoara, este suspectată de oamenii legii, de comiterea infracţiunii de camătă, după ce ar fi acordat 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia. Totodată, aceasta percepea o dobândă de 25% pe lună din valoarea fiecărui împrumut acordat, până la data restituirii debitului principal, potrivit unui comunicat transmis astăzi, 16 noiembrie, de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, scrie Agerpres.

"La data de 16 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 6 percheziţii, din care 5 în Lupeni, judeţul Hunedoara şi una în Alba Iulia, în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de camătă. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada decembrie 2020 - iunie 2021, o femeie, de 42 de ani, din Lupeni, judeţul Hunedoara, ar fi acordat un număr de 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia, percepând o dobândă de 25% pe lună, din valoarea fiecărui împrumut, până la data restituirii debitului principal", se menţionează în comunicatul IPJ Alba.

 

Victimă, prejudiciată cu suma de aproximativ 40.000 de lei



Potrivit sursei citate, partea vătămată în acest caz, ar fi fost prejudiciată cu suma totală de 37.312 lei. Această sumă ar fi fost plătită cu titlu de dobândă, suțin oamenii legii.

La percheziţii, alături de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, participă şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Alba. În acest caz, cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, scrie Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel