Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, acuzată că a furat 170.000 de euro de la o persoană cu handicap din Italia
WhatsApp
O îngrijitoare româncă se află în fața instanței, acuzată că a sustras suma de 170.000 de euro de la o persoană cu handicap pe care o avea în grijă. Cazul a fost adus în atenția autorităților italiene după ce serviciile sociale au fost alertate de presupusele abuzuri.
Badantă româncă, acuzată că a luat 170.000 de euro de la o persoană cu handicap din Italia

Într-o investigație realizată de tribunal, se arată că între martie 2019 și iulie 2020, femeia de naționalitate română, în vârstă de 44 de ani, ar fi reușit să se apropie de suma menționată, folosindu-se de diferite metode de înșelăciune și șantaj.

Potrivit anchetatorilor, ea ar fi primit inițial 100.000 de euro, apoi alți 70.000 de euro, și ar fi fost implicată într-o fraudă legată de încasarea a 60.000 de euro pentru cumpărarea unui apartament care nu a fost niciodată achiziționat, conform presei străine.

Procurorii susțin că această sumă considerabilă nu a fost obținută prin mijloace legale, ci prin abuzul relației de îngrijire și manipularea situației de vulnerabilitate a persoanei cu handicap de care avea grijă. Femeia învinuită este de asemenea acuzată de șantaj, pentru că și-ar fi amenințat clientul pentru a-l împiedica să ceară restituirea sumei de bani.

 

Italianul s-a mutat cu badanta în România

 

Conform reconstituirii făcute de Guardia di Finanza, bărbatul cu handicap, în vârstă de peste 50 de ani și din Ravenna, a fost îngrijit de această româncă încă din urma cu câțiva ani. După moartea părinților săi, el a fost îngrijit de această persoană, care ulterior a devenit curatorul său general. După ce a moștenit o sumă considerabilă de bani, bărbatul a ales să se mute în România, iar badanta româncă a devenit gestionarul principal al fondurilor sale.

Relația dintre cei doi s-a deteriorat atunci când femeia a cerut o majorare semnificativă a salariului său lunar. Conform acuzării, după ce a fost refuzată, ea a decis să se întoarcă în Italia, împreună cu un prieten și cu implicarea serviciilor sociale.

La 20 iulie 2022, instanța a numit un administrator de sprijin pentru persoana cu handicap, iar ulterior procurorii au emis un rechizitoriu în cazul acestui scandal. Acum, românca trebuie să facă față acuzațiilor și să răspundă în fața justiției pentru presupusele sale acțiuni ilegale și prejudiciabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel