Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, spargere ca în filme la o bijuterie în Austria: A fost prins când mai avea puțin și ajungea în Slovenia, pe jos
WhatsApp
Scene ieșite din comun în centrul orașului Villach, din Austria, sâmbătă seara. Două persoane au pătruns prin efracție în incinta bijutierilor Leeb și Leschanz din Nikolaigasse. Unul dintre administratorii unui restaurant din apropiere, Mahir Alhamudi a alergat după ei. "Au vrut să mă bată", spune el. Duminică, unul dintre cei doi suspecți - un român de 36 de ani, a fost prins, potrivit poliției.
Sursa foto: meinbezirk.at

Sâmbătă seara, doi bărbați au pătruns prin efracție în magazinul de bijuterii Leeb-Leschanz din Nikolaigasse din Villach și au furat bijuterii - în principal ceasuri Breitling - în valoare de câteva mii de euro . În jurul orei 3 dimineața, sistemul de alarmă de la magazinul de bijuterii a sunat. Doi infractori necunoscuți au spart ușa, au spart-o cu forță brută și apoi s-au "servit" în vitrine. După aceea au fugit. Martorii la spargere au pornit imediat în urmărire. Dar în zadar: hoții au fost mai rapizi. Cel puțin au pierdut în fugă o pungă de plastic cu o parte din obiectele de valoare furate.

„Au vrut ceasuri Breitling”

 

„O dată la șase sau șapte ani devenim victimele unui jaf. Presupun că era vorba de profesioniști, doar după felul în care era spartă ușa. Încuietoarea a fost distrusă", a declarat bijutierul Christof Leschanz pentru meinbezirk.at. Leschanz a continuat: "Infractorii căutau în principal ceasuri Breitling, dar și ceasuri Omega și perle" Ceasurile Rolex nu au fost atinse. "Afișajul Rolex a rămas intact".

Ce este important pentru Leschanz: "Nu au fost furate obiecte depozitate de clienți, ci doar marfă". Leschanz nu a primit încă punga de plastic aruncată care conținea bijuteriile furate. "Poliția o va aduce mai târziu".  Cât de mare este paguba? "100.000 de euro se acumulează rapid. Dar mai întâi trebuie să văd ce bijuterii se află în punga de plastic", spune Leschanz.

La doar câțiva metri de magazinul de bijuterii se află restaurantul cu gustări "Hungerhaus", deschis până la ora 4 dimineața în weekend. Antreprenorul din Villach, Mahir Alhamudi, i-a urmărit pe hoți. Printr-un canal de scurgere de la Raiffeisen Bank, urmărirea s-a îndreptat spre Draulände.

Managerul Hungerhaus, Mahir Alhamudi, a auzit alarma: "Dar nu eram sigur unde era. La început am crezut că este la noi acasă, dar apoi am ieșit în stradă și zgomotul era și mai puternic", a declarat tânărul de 26 de ani. Dar situația era încă neclară. "Am coborât apoi pe partea laterală a hotelului spre Nikolaiplatz. La nivelul băncii, am privit în direcția magazinului de bijuterii. Nu am văzut mare lucru. Dar, deodată, doi oameni au fugit".

Unul dintre autori, român, prins când urma să treacă granița cu Slovenia

 

Apoi un moment de șoc. "Amândoi aveau piese metalice în mâini, pe care probabil le-au folosit pentru a deschide ușa. Am strigat: "Stop", unul dintre ei a vrut să mă lovească", a povestit Mahir Alhamudi pentru MeinBezirk.at. Alhamudi s-a dat înapoi. Hoții au fugit printr-un pasaj între banca Raika și cofetăria Bernold, apoi au coborât pe o rampă spre Drava, înainte de a trece pe o pasarelă spre cealaltă parte a Dravei, la Centrul de Congrese.

Mahir Alhamudi a alergat după ei. "Sincer, întotdeauna am păstrat o mică distanță. Trebuie să înțelegeți că am patru copii, mă gândeam tot timpul la copiii mei".

Între timp, poliția fusese deja alertată. De cealaltă parte a Draulände, Mahir Alhamudi a fost ajutat în urmărire de un oaspete obișnuit. Mahir Alhhamudi își amintește în continuare: "Cel mai tânăr dintre cei doi a sărit în Drau, iar celălalt a continuat să fugă". În Gerbergasse, traseul se pierde. "A fugit într-o grădină, totul era întunecat acolo, nu am vrut să îl urmăresc, putea fi oriunde". 

 Român, spargere ca în filme la o bijuterie în Austria

 

Prin eforturile lui Alhamudi, o parte din pradă a fost recuperată, deoarece "Unul dintre infractori a scăpat o pungă de plastic. Cred că s-a gândit că astfel nu voi mai alerga după ele. Dar am luat sacul și am continuat să alerg". Punga de plastic, care conținea o parte din pradă, a fost predată poliției de către omul de afaceri.

Ieri, 25 septembrie, unul dintre cei doi suspecți a fost prins, potrivit poliției. El se deplasa pe jos și a putut fi arestat înainte de a intra în Slovenia. După cum a relatat Kronen Zeitung, bărbatul a fost arestat la granița cu Slovenia, la pasajul Wurzenpass. Acesta se deplasa pe jos. Nu există încă "nicio urmă" a celui de-al doilea autor. 

Românul în vârstă de 36 de ani, care a fost arestat, a recunoscut fapta. A păstrat tăcerea în legătură cu trecutul și complicele. El a fost transferat duminică la închisoarea din Klagenfurt.

 

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
Spectacola.ro
28 noi 2022, 19:51
DefenseRomania.ro
17 noi 2022, 16:19
Spectacola.ro
28 noi 2022, 19:51
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
DCNews.ro
28 noi 2022, 19:29
DCMedical.ro
27 noi 2022, 18:46
DCMedical.ro
27 noi 2022, 18:46
DCNews.ro
28 noi 2022, 19:29
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
DCBusiness.ro
28 noi 2022, 19:45
RadioDCNews.ro
13 noi 2022, 20:54
Astrosens.ro
23 noi 2022, 09:58
DCBusiness.ro
28 noi 2022, 19:45