Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român prins la vamă cu microbuzul plin de catalizatoare auto şi acumulatori furate din străinătate
WhatsApp
Zeci de catalizatoare auto, acumulatori şi filtre de particule care au fost furate din străinătate, în valoare de aproximativ 80.000 de lei, au fost găsite, la frontieră, în remorca unui român care revenea în ţară.

Românul a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, fiind la volanul unui microbuz care tracta o remorcă, ambele înmatriculate în România.

"La controlul specific, în remorca tractată, au fost descoperiţi, în saci de rafie, 36 de acumulatori, iar în interiorul autoturismului au fost identificate 56 de elemente de reducere a gradului de poluare (catalizatoare şi filtre de particule), bunuri pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative", a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

Bunurile, în valoare totală de 79.400 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul este cercetat pentru tăinuire.

În Arad, catalizatoarele auto sunt frecvent furate, conform poliţiştilor, pentru a fi valorificate pentru componentele scumpe, cum ar fi aur, platină, paladiu sau rodiu. Anchetatorii arădeni au reuşit destructurarea unor grupări care se ocupau de furtul acestor dispozitive de pe maşini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel