Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român prins de polițiști în Bacău, după ce a fost dat în urmărire internațională pentru infracțiuni în Franța
WhatsApp
Un bărbat urmărit de autoritățile judiciare din Franța pentru comiterea mai multor infracțiuni pe teritoriul acestui stat a fost prins de polițiști în municipiul Bacău. 
Român prins de polițiști în Bacău, după ce a fost dat în urmărire internațională pentru infracțiuni în Franța / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Capturarea a avut loc miercuri, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bacău, marcând un succes important în colaborarea internațională pentru combaterea criminalității.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bacău, agentul șef adjunct Gabriel Dumitrache, bărbatul era căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franța.

„Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Franța au emis un mandat european de arestare, acesta fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni de acces fraudulos la un sistem de gestionare automată a datelor, tentativă de acces fraudulos la un sistem de gestionare automată a datelor, tentativă de înșelăciune realizată în bandă organizată și tentativă de înșelăciune”, a declarat Dumitrache, citat de Agerpres.

Surse din cadrul IPJ Bacău au indicat că bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost localizat în urma unor ample investigații desfășurate în colaborare cu autoritățile franceze și Interpol. Acesta a fost găsit ascuns într-un apartament dintr-un cartier periferic al municipiului Bacău, unde se pare că încerca să evite detectarea de mai multe luni.

După reținerea sa, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. În acest interval de timp, autoritățile române urmează să demareze procedurile legale pentru predarea suspectului către autoritățile franceze. Se așteaptă ca procesul de extrădare să fie unul rapid, dat fiind că mandatul european de arestare simplifică formalitățile legale și administrative între statele membre ale Uniunii Europene.

 

Românul era căutat în Franța pentru accesarea ilegală a sistemelor informatice

 

Infracțiunile pentru care bărbatul este căutat în Franța sunt grave și au implicații majore pentru siguranța cibernetică și financiară. Accesul fraudulos la sisteme informatice și înșelăciunile în bandă organizată sunt infracțiuni care pot produce pagube semnificative atât pentru indivizi, cât și pentru companii și instituții financiare. Autoritățile franceze suspectează că bărbatul făcea parte dintr-o rețea mai largă de criminalitate organizată, specializată în astfel de activități ilicite.

Prinderea acestui individ reprezintă un pas important în demantelarea rețelei și prevenirea unor viitoare infracțiuni similare. Totodată, cazul subliniază importanța cooperării internaționale în lupta împotriva criminalității transfrontaliere și rolul esențial al structurilor de poliție din diferite țări în asigurarea respectării legii.

În continuare, autoritățile române și franceze vor colabora îndeaproape pentru finalizarea procedurilor de extrădare și aducerea suspectului în fața justiției franceze, unde va răspunde pentru faptele sale.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel