Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, expulzat din Franța, după ce a atacat asistentele și s-a apucat să filmeze în spital: Sergiu a simțit că tratamentul nu vine suficient de repede
WhatsApp
Din boxa sa de la Tribunalul Penal din Nisa, Sergiu M., un român în vârstă 29 de ani, cu dublă naționalitate română și moldovenească, este asistat de un interpret. Pe 17 octombrie, însă, în jurul orei 3:30 noaptea, în limba franceză, amenința asistentele și infirmierele. 
Italia. Misiune piemonteză pentru a aduce copiii ucraineni bolnavi de cancer la spitalul „Regina Margherita”

Se afla atunci în secția de urgențe a spitalului Pasteur 2, Nice, Franța. Amenința asistentele cu o foarfecă de ghips furată cu o clipă înainte: „Mă duc să te tai!”.

Cu câteva minute mai devreme, Sergiu, aflat în Franța de doar două luni, a fost internat după ce a fost agresat în stradă. Apoi a cerut să depună o plângere. O doamnă în vârstă a fost mutată din salon pentru a-i oferi confidențialitatea necesară depunerii plângerii. 

Imediat ce a fost depusă plângerea, Sergiu a simțit că tratamentul nu vine suficient de repede. Apoi a decis să înceapă să filmeze pentru a arăta, a explicat el, cât de prost era sistemul de sănătate francez, din punctul lui de vedere.

A mers și a filmat chiar și în salonul în care au fost îngrijiți pacienți aflați într-o urgență vitală, aproape goi și inconștienți. O asistentă, cu experiență psihiatrică, l-a atenționat de mai multe ori, cerându-i să nu mai filmeze și să se întoarcă în salonul lui.

Sergiu a început să devină agresiv. Atunci când cadrele medicale s-au apropiat, acesta a luat foarfeca și a încercat să „zdrobească” o asistentă, conform mărturiei acesteia din urmă. Martorii i-au descris respirația „grea” și cu o „stare uluitoare”.

 

Sergiu, condamnat la șase luni de închisoare

 

Sophie Chas, una din asistente, care s-a constituit parte civilă din proces, a descris teama pe care acest bărbat a inspirat-o cadrelor medicale. După multe ezitări, aceștia nu au îndrăznit să se prezinte la audiere. Spitalul Universitar din Nisa este de asemenea parte civilă.

„Situația este dramatică. Nu este tolerabil să ataci îngrijitorii care au grijă de pacienți în fiecare noapte”, a subliniat Sophie Chas, referindu-se la multiplele atacuri ale îngrijitorilor înregistrate în ultimele luni în serviciile de urgență.

Elyes Ksia, avocatul inculpatului, a pledat pentru eliberarea lui Sergiu, considerând că mărturiile asupra faptelor erau divergente, susținând că drepturile clientului său i-au fost comunicate prea târziu.

Sergiu a fost condamnat în cele din urmă la șase luni de închisoare, dintre care cinci cu suspendare, cu interdicție de a intra în Franța timp de trei ani. De asemenea, va trebui să plătească daune personalului medical.

El este supus obligației de a părăsi teritoriul francez.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel