Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Germania, după ce a plătit patru euro pe o pâine: ”Nu se mai merită. S-a scumpit viața, fraților”/ VIDEO
WhatsApp
Un român din Germania spune că ”nu se mai merită” să te stabilești în această țară după ce a sesizat că pentru o pâine trebuie să plătești patru euro. 
Foto: Capturi de ecran / Sursă: Tiktok @toaderdanielionel

Un videoclip publicat pe Tiktok de un român stabilit în Germania a stârnit un val de discuții printre interanuți. În videoclip, Toader își exprimă dezamăgirea față de creșterea prețurilor din Germania, subliniind costul exorbitant al unor produse de bază, precum pâinea.

”Nu se mai merită” 

 

”Bună dimineața, haideți să vă arăt ceva. Am venit aici, la brutărie, să cumpăr pâine. Ia uitați ce am cumpărat: Am cumpărat o pâine, pâinea e patru euro. Asta (n.r  un produs de patiserie) e un fel de cozonac, cu stafide în el, tot patru euro. Și asta (n.r un alt produs),  șapte euro. Deci am dat în total 15, fraților. O pâine e patru euro. Imaginați-vă că în România pâinea e nu e așa scumpă. Bine, nu are nici calitatea care e aici. Dar, s-a scumpit viața și în Germania.Deci, nu se mai merită. Chiria e 1000 de euro, salariile s-au ajuns tot acolo. Dacă în România iei 1000 de euro și stai la casa ta, tot acolo ajungi. Deci nu se mai merită, s-a scumpit viața, fraților.”, spune românul în videoclipul postat. 

Reacția românilor 

 

Reacțiile la videoclip au fost diverse, unii utilizatori exprimându-și surprinderea față de prețurile ridicate, în timp ce alții au subliniat că, în ciuda acestor costuri, calitatea și varietatea produselor disponibile în Germania sunt superioare.

”Sunt nou în Germania, dar pot să zic că cu 25 de euro poți să îți cumperi destul să îți faci un mic dejun și o cină. Dar în România cu 25 de lei, ce îți cumperi? O jumătate de cină.”

”Aia din Lidl își stă în gât?!”

”Problema mare în Germania este chiria care s-a scumpit enorm. Și taxele tot mai mari, mâncarea nu are gust, aproape că nu se mai merită.”

”Depinde ce muncești și ce salariu ai în Germania..” 

”Prietenaș, pita din țară la noi este TOP față de buretele ce se vinde în occident. Are și gust, și miros de pită.”

”Nu se mai merită să stai în Germania” 

”Și prin Spania este cam la fel..”

”Domnule, eu dau 4.20 euro pe o pâine!” 

VIDEO

 

@toaderdanielionel

 

♬ sunet original - Toader Daniel Ionel

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

--------------------------------

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel