Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, dat dispărut în Bacău, pe 18 iulie. Sora lui: "I-am localizat smartphone-ul, este la Roma. Ne temem de ce e mai rău"
WhatsApp
Timaru Curelaru Ion, un bărbat de 58 de ani din Bacău, cunoscut sub numele de "Giovanni", a dispărut fără urmă pe 18 iulie 2024. Familia sa este disperată, mai ales după ce a descoperit că telefonul său mobil a fost localizat recent în Roma, Italia. 
Român, dat dispărut în Bacău, pe 18 iulie. Sora lui: "I-am localizat smartphone-ul, este la Roma. Ne temem de ce e mai rău" / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Deși sunt la mii de kilometri distanță, rudele încearcă cu disperare să afle ce s-a întâmplat și de ce telefonul său apare într-un loc atât de îndepărtat de casă.

"Sora mea i-a localizat smartphone-ul. În ultimele zile, a fost mai întâi în Val d'Aosta, iar acum este în Roma. Se mută mereu și nu înțelegem de ce", a declarat Tatiana, sora lui Ion, pentru publicația Tag24.

Ion, care a fost descris de familie drept un "mare muncitor", a locuit o perioadă în Italia, unde a lucrat în Ischia, provincia Napoli. Potrivit surorii sale, acesta ar fi lucrat pentru un bărbat numit Alexandru, despre care însă nu se cunosc prea multe detalii, lucru care complică și mai mult investigațiile.

 

Bărbatul ar fi primit amenințări cu moartea pe rețelele de socializare înainte de dispariție

 

După ce și-a încheiat activitatea în Italia, Ion s-a întors în România, la fiica sa din Răcăciuni. Însă liniștea nu a durat mult. După întoarcerea sa, acesta a început să primească amenințări cu moartea pe rețelele de socializare, care l-au neliniștit profund. Tatiana este convinsă că aceste amenințări sunt legate de dispariția fratelui său și că acesta ar putea fi în pericol.

"Încă mai cred că este în pericol după amenințările cu moartea pe care le-a primit. Eu și fiica mea nu putem renunța. Am încercat să îl sunăm de mai multe ori și telefonul lui sună: este atât de ciudat că este încă pornit, având în vedere că a trecut aproape o lună. Ar fi trebuit să fie externat de mult timp", a adăugat Tatiana.

Fiica lui Ion a raportat dispariția tatălui său la Jandarmeria Română, iar autoritățile au deschis o anchetă. Investigațiile iau în calcul mai multe ipoteze, inclusiv plecarea voluntară, hărțuirea sau chiar răpirea. Sora dispărutului este însă sceptică și îngrijorată că telefonul ar fi putut fi furat și folosit de o altă persoană, ceea ce ar putea complica și mai mult situația.

"Poate că cineva i-a luat smartphone-ul și i-a făcut ceva oribil. Ne temem de ce e mai rău", a spus Tatiana, exprimându-și îngrijorările cu privire la starea fratelui său.

Pentru familia lui Ion, întrebarea principală rămâne: "De ce se află în capitală?" În timp ce își exprimă speranța că vor găsi răspunsuri, Tatiana a subliniat necesitatea de a raporta dispariția sa și în Italia. "Sper să pot raporta dispariția sa în Italia cât mai curând posibil, cu speranța că poliția italiană și cea română vor coopera între ele."

În timp ce ancheta continuă, familia lui Ion rămâne în așteptarea unor vești care să le ofere claritate și, mai presus de toate, speranța că îl vor găsi în viață și în siguranță. Dispariția sa misterioasă rămâne un caz deschis, cu multe întrebări fără răspuns și cu o familie care nu renunță să spere la o veste bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel