Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român CONDAMNAT la închisoare în Italia, prins în România. Era membru al unei rețele de spălare de bani
WhatsApp
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş au reuşit să reţină un bărbat de 31 de ani, din Constanţa, pe numele căruia autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru participare la un grup infracţional organizat, spălare de bani, tăinuire şi furt calificat. 
Italia. Două prostituate românce au fost atacate de o bandă de adolescenți cu scopul de a le jefui. Poliția din Genova încearcă să îi identifice

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, că bărbatul a fost dat în urmărire internaţională după ce Tribunalul din Palmi (Italia) l-a condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 8 luni de închisoare, pentru trei infracţiuni de spălare a banilor prin participarea la un grup infracţional organizat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, bărbatul reţinut de poliţiştii mureşeni este bănuit că, împreună cu o serie de complici, a primit între 80 şi 100 de ceasuri de mână şi telefoane mobile furate pentru a le revinde ulterior altor persoane.

De asemenea, bărbatul a fost condamnat şi pentru faptul că, în acelaşi interval de timp, a intrat într-un depozit, împreună cu alte persoane, de unde au furat materiale de cupru în valoare de circa 400 de euro.

"La data de 24 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, împreună cu cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Constanţa, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tăinuire şi furt calificat. Persoana în cauză era dată în urmărire internaţională de autorităţile judiciare italiene din cursul lunii iulie a.c.. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore, urmând fi prezentat instanţei de judecată pentru validarea mandatului european de arestare. Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române", a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Curtea de Apel Târgu Mureş urmează să se pronunţe asupra validării mandatului european de arestare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel