Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, condamnat în Franța pentru jafuri, a făcut recurs: a apelat la mila judecătorilor, explicând că are un copil minor bolnav
WhatsApp
Un român, liderul unei grupări specializate în spargeri de mașini, dar și în jafuri în magazinele de telefoane mobile din vestul Franței, a fost judecat pe 8 decembrie în fața Curții de Apel Rennes.
Se cere dreptate pentru românul găsit mort la Verona în fața bisericii. Preotul: „A fost bătut. Nu a murit de la faptul că a căzut de pe o bancă”

În prima instanță, românul a fost condamnat la doi ani de închisoare. În plus, trei ani nu are voie să intre pe teritoriul francez. Curtea de Apel Rennes a rejudecat, vineri, 8 decembrie 2023, faptele românului, condamnat pentru o serie de spargeri de mașini și magazine de telefoane mobile la începutul lui 2023.

Aceste „ grupuri criminale organizate și itinerante” au fost active și  în La Flèche, Solesmes (Sarthe), Liffré, Janzé (Ille-et-Vilaine), Saint-Nazaire, Pornic, Ancenis (Loire-Atlantique), Les Lucs - sur-Boulogne, Les Herbiers, Fontenay-le-Comte (Vendée) sau chiar Angers (Maine-et-Loire) și Bressuire (Deux-Sèvres).

În primă instanță, românul a fost condamnat la doi ani de închisoare și trei ani interzis pe teritoriul francez. Desemnat de colegii săi drept „șef de echipă”, românul, tată al unui copil de 8 luni, a făcut recurs la această sentință, sperând la o pedeapsă mai blândă, pentru a putea lucra, dar și pentru fiica sa, care a fost operată pe inimă la vârsta de patru ani, relatează france3-regions.francetvinfo.fr.

Cert este că românul de 29 de ani a fost condamnat și în La Rochelle pentru furturi comise la sfârșitul anului 2022 în Saintes, Rochefort (Charente-Maritime) și Niort (Deux-Sèvres). Cu toate acestea, el nu a contestat această decizie, care a devenit, prin urmare, definitivă.

 

Românul stabilea țintele jafurilor și a găsit un contrabandist care transporta prada în România

 

De asemenea, românul a negat că a acționat în Solesmes și La Flèche în măsura în care se afla în România la acel moment, dar coautorii săi au indicat în unanimitate că a fost prezent la aceste două spargeri.

Alin este responsabil, potrivit co-autorilor săi, pentru desemnarea țintelor jafurilor. Tot el l-a găsit pe un contrabandist care transporta prada în România.

Autorii acestor spargeri au fost în cele din urmă identificați cu toții după ce au pus „carduri SIM” în telefoanele furate. Au lăsat, de asemenea, urme de pași și au fost recunoscuți datorită imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video.

Avocatul general a cerut, așadar, „confirmarea” acestei interdicții de intrare pe teritoriul francez precum și emiterea unui mandat de arestare pentru  românul, aflat în prezent în detenție într-un alt dosar. Curtea de Apel Rennes și-a rezervat decizia și se va pronunța  în trei săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel