Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, beat mort, prins la volan de polițiștii de frontieră. Bărbatul a rămas pieton
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat în trafic un bărbat care emana o puternică halenă alcoolică în timp ce se afla la volan şi care nu s-a supus semnalelor regulamentare de oprire. 
Român, beat mort, prins la volan de polițiștii de frontieră. Bărbatul a rămas pieton

În data de  7 februarie, în jurul orei 02.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani - I.T.P.F. Iași aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a procedat la efectuarea regulamentară a semnalelor de oprire, pentru control, a unui autoturism înmatriculat în România, ce circula pe DN24C, pe raza localităţii de frontieră Mitoc, judeţul Botoşani, însă şoferul şi-a continuat deplasarea cu viteză înspre localitatea Horia, judeţul Botoşani.

Ca urmare a cooperării dintre poliţiştii de frontieră botoşăneni, câteva minute mai târziu, autoturismul a fost interceptat şi oprit de o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, I.T.P.F. Iași.

 

Șoferul emana o puternică halenă alcoolică

 

Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul era condus de un bărbat, cetăţean român, cu domiciliul pe raza judeţului Botoşani, în vârstă de 25 de ani, care emana o puternică halenă alcoolică. Șoferul era însoțit de proprietarul autoturismului, un botoşănean, în vârstă de 21 ani.

În vederea testării cu aparatul alcooltest a fost solicitat sprijinul Secţiei 9 - Poliţia Rurală Vlăsineşti. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul respirat, motiv pentru care cetăţeanul a fost condus la Secţia Săveni a Spitalului Județean de Urgențe „Mavromati”  Botoşani în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul unei persoane sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe psihoactive.

Pe data de 7 februarie, un alt șofer român a rămas fără permis după ce a depășit viteza regulamentară.

 

Un român fără permis pentru 7 luni, după ce a comis trei ilegalități în doar cinci minute 

 

Un șofer bihorean a fost înregistrat de două ori depășind viteza regulamentară și o dată în timp ce efectua o depășire neregulamentară. Șoferul, un bărbat de 48 de ani, din comuna bihoreană Popești, a comis ilegalitățile sâmbătă, între orele 09:15 – 09:19, în timp ce conducea un autoturism pe DN 19E.

Prima contravenție a constat în efectuarea unei depășiri neregulamentare în afara localității Fegernicu Nou, pentru ca după doar 2 minute să fie înregistrat cu radarul pe raza localității Fegernicu Nou în timp ce conducea cu 125 km/h. La alte două minute distanță a fost înregistrat cu radarul și în localitatea Sălard, de data aceasta avea 119 km/h, relatează  bihon.ro.

„Pentru cele trei fapte contravenționale săvârșite, polițiștii rutieri l-au sancționat pe bărbatul de 48 de ani cu 22 de puncte amendă, în valoare totală de 3.190 de lei și, totodată, au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 210 zile”, transmite comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

Potrivit noilor modificări legislative, „în cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă” (Art.104^1 din Ordonanţa nr.1/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel