Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, atacat și mușcat de doi câini. Proprietarul patrupezilor a fost reținut de polițiști
WhatsApp
Un bărbat a ajuns la spital cu mai multe răni, după ce a fost mușcat de doi câini. Proprietarul patrupezilor, un bărbat, de 44 de ani, din Ocna Mureș a fost reținut de polițiști. În urma atacului, victima are nevoie de 11-12 zile de îngrijiri medicale.    

Un bărbat din oraşul Ocna Mureş a fost reţinut de poliţişti, după ce câinii săi au muşcat un localnic, victima necesitând 11-12 zile de îngrijiri medicale, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Evenimentul a avut loc pe 10 decembrie, pe o stradă din Ocna Mureş. Bărbatul, care se afla împreună cu cei doi câini ai săi pe o stradă, și nu a luat măsuri pentru prevenirea unui atac. Prin urmare, cei doi câini au muşcat un bărbat, de 52 de ani, din Ocna Mureş, scrie  monitorulcj.ro.

„La data de 10 decembrie 2021, poliţiştii din Ocna Mureş au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 44 de ani, din Ocna Mureş, care este cercetat pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. În sarcina acestuia s-a reţinut că, la data de 3 decembrie 2021, în jurul orei 16.30, în timp ce se afla pe o stradă din Ocna Mureş împreună cu cei doi câini ai săi, nu i-ar fi supravegheat şi nu ar fi luat măsuri pentru prevenirea unui atac, împrejurare în care câinii au muşcat un bărbat, de 52 de ani, din Ocna Mureş. În urma leziunilor suferite, potrivit constatărilor medico - legale, victima are nevoie de 11 - 12 zile de îngrijiri medicale”, se menţionează în comunicat.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au plasat cei doi câini într-un adăpost. 

Un caz asemănător a avut loc în Galați, unde un câine agresiv  și-a atacat stăpâna în apartament.

 

O româncă atacată de propriul câine, a fost salvată de jandarmi 

 

Jandarmii din Galați au intervenit, la începutul lunii decembrie, pentru imobilizarea unui câine agresiv care și-a atacat stăpâna în apartament. Femeia s-a închis într-o cameră și a sunat la 112, după ce a fost mușcată de animal.

Potrivit jandarmilor, este vorba despre un câine din rasa pitbul, informează Mediafax. Acesta ar avea vârsta de 7 ani, iar imediat după ce jandarmii au ajuns la fața locului, a fost imobilizat, totul după ce acesta și-a atacat stăpâna.

Ulterior, câinele a fost scos din apartamentul stăpânei sale și predat lucrătorilor de la ecarisaj. Inițial, jandarmii nu au reușit să pătrundă în interiorul locuinței, deoarece animalul era agitat, se lovea puternic în ușă, ia proprietara apartamentului nu se putea apropia pentru a deschide. Jandarmii au aflat că în interiorul locuinței din orașul Galați se află o femeie în vârstă de 71 ani, bunica proprietarului câinelui.

 

"Câinele era foarte agitat și avea ochii roșii"

 

„Fiul femeii, aflat și el la fața locului, a declarat jandarmilor că a fost sunat de către mama sa, care i-a spus că animalul este foarte agitat, are ochii roșii, a mușcat-o ușor și nu o lasă să se dea jos din pat, împingând-o cu labele. Tot acesta a mai declarat jandarmilor că mama sa se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic și că a încercat să intre în apartament, însă nu a putut intra deoarece cheia era în ușă”, au povestit jandarmii.

Jandarmii au profitat de faptul că apartamentul este situat la parter, astfel că au reușit să imobilizeze animalul pe geam cu ajutorul unei crose.

„Jandarmii au ieșit din casa scării și au observat că geamul de la dormitor este deschis, moment în care s-au apropiat de fereastră, au tras jaluzeaua și au văzut câinele în cameră, agitat. În acel moment oamenii legii au scos crosa și au agățat câine, pe care l-au tras afară din locuință, pe geam. După ce au scos animalul din apartament, jandarmii au solicitat sprijinul lucrătorilor de la ecarisaj, care l-au preluat și l-au transportat la padoc”, au mai relatat jandarmii gălățeni, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel