Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român arestat în SUA pentru o fraudă de proporții. „Bibi” ar fi conspirat cu peste 200 de complici
WhatsApp
Un român de 33 de ani a fost arestat la San Diego, pentru o fraudă de proporții, la care, potrivit FBI, ar fi conspirat cu peste 200 de complici din California și România.
Român arestat în SUA pentru o fraudă de proporții. „Bibi” ar fi conspirat cu peste 200 de complici

Constantin „Bibi” Sandu a fost prins de agenți la Imperial Beach, un punct de trecere a frontierei spre Mexic, relatează Știrile PRO TV. Și a fost acuzat oficial de fraudarea a peste cinci milioane de dolari.

Românul ar fi pus la cale în timpul pandemiei o schemă de fraudare a fondurilor publice americane destinate celor care și-au pierdut slujbele din cauza pandemiei.

Ar fi falsificat documente cu ajutorul cărora ar fi primit între 2020 și 2022 această sumă uriașă de bani.

Acum riscă 30 de ani de închisoare.

 

Viceprimar român, extrădat în SUA

 

Viceprimarul unei localităţi din Caraş-Severin, care a fraudat sute de americani cu peste un milion de dolari, a fost extrădat în SUA de autorităţile române. Dorin Racu a fost preluat pe 3 martie dimineaţă de procurorii americani şi urmează să ajungă în Louisiana, acolo unde va fi judecat. 

Acesta era dat în urmărire prin Interpol şi a fost reţinut de poliştii români. Împreună cu mai mulţi complici, bărbatul ar fi păcălit prin comenzi false clienţii unor platforme de vânzări online.

El este acuzat, printre altele de fals, deţinere de bunuri furate şi spălare de bani.

Eliberat preventiv în timpul anchetei, bărbatul a reuşit să fugă din ţară şi s-a întors în România sub un nume fals. Aici, a intrat în politică, a candidat la o funcţie publică şi a ajuns, pe rând, consilier local, iar apoi, în 2020, viceprimar în localitatea Vărădia. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel