Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român arestat în Spania, după ce a înșelat patru persoane în vârstă. Peste 3600 de euro furați de la bancomate
WhatsApp
Un român a fost arestat în Granada, Spania, pentru că a înșelat patru persoane în vârstă în timp ce retrăgeau bani de la un bancomat. Tânărul a fost încătușat la aeroport, în timp ce returna o mașină închiriată.
Român arestat în Spania, după ce a înșelat patru persoane în vârstă. Peste 3600 de euro furați de la bancomate / Foto: Captură video youtube

Agenții Secției de Investigații din cadrul Guardia Civil au arestat un tânăr de 20 de ani, de naționalitate română și rezident în Madrid, pentru că ar fi înșelat patru persoane în vârstă. Bărbatul ar fi furat suma totală de 3.600 de euro, mai exact, aproximativ 900 de euro de la fiecare dintre victime, după cum au confirmat surse din cadrul Institutului Armatei.

Românul a fost arestat de agenți pe aeroportul din Chauchina, unde întorcea mașina închiriată pe care ar fi folosit-o în faptele penale pentru care a fost arestat în cele din urmă.

 

Cum au avut loc jafurile

 

Individul i-a abordat pe bătrâni în momentul în care aceștia retrăgeau bani de la bancomate. După ce victimele introduceau numărul PIN, acesta proceda la distragerea atenției lor și, în acest fel, le fura banii. Fiecare dintre bătrâni - două femei și doi bărbați - au fost jefuiți de câte 900 de euro, ceea ce înseamnă un total de 3.600 de euro. Agenții de la Zona de Investigații Armilla au găsit o parte din pradă, 2.600 de euro, în momentul arestării.

Deținutul a fost adus joi în fața instanței din Santa Fe. Faptele care i se atribuie au avut loc în municipalitățile Cinturón de Armilla, Ogíjares și Atarfe. Alte surse indică faptul că alte două cazuri de fraudă, în care individul ar fi acționat în același mod, ar fi avut loc în orașul Granada, motiv pentru care Poliția Națională a preluat cazul.

 

Românul a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere 

 

În cadrul arestării, Garda Civilă a declarat că cheia arestării a fost vizionarea camerelor de supraveghere ale bancomatelor unde au avut loc evenimentele. Bărbatul, după ce lua banii de la victimele sale, părăsea mereu locul cu același vehicul închiriat. Identificarea mașinii a fost unul dintre indiciile care au dus la arestarea ulterioară a bărbatului la aeroport, tocmai când acesta o returna.

Nu este exclus să existe mai multe cazuri legate de acest individ, deși Forțele Armate au precizat că au fost depuse doar patru plângeri în municipalități din Zona Metropolitană Granada, două în Armilla, una în Ogíjares și a patra în Atarfe, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel