Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, amendat după ce a fugit din carantină. Depistat la vama Nădlac, bărbatul a spus că a avut puțină treabă în Ungaria
WhatsApp
Un tânăr de 26 de ani din Sibiu, care fusese plasat în carantină la domiciliu, a fost prins marți dimineața la Vama Nădlac. Acesta se întorcea din Ungaria.
 Român, amendat după ce a fugit din carantină. Depistat la vama Nădlac, bărbatul a spus că a avut puțină treabă în Ungaria

Potrivit Jandarmeriei Arad, marți dimineața, tânărul s-a prezentat la Punctul de Trecere a frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra în România.  După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și a celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind plasat în carantină la domiciliul declarat din județul Sibiu, pentru o perioadă de 10 zile, în urma unei deplasări într-o țară cu risc epidemiologic ridicat, informează Mediafax

Tânărul nu a respectat măsura carantinării la domiciliu și a fost în Ungaria pentru rezolvarea unor probleme personale.

Echipajul de Jandarmerie a fost sesizat de către reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate s-a constatat că pe numele bărbatului este emisă o alerta de tip ,,coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea 10 zile în carantină la domiciliu, respectiv până în data de 1 februarie inclusiv.

„Bărbatul a justificat ieșirea voluntară din carantină invocând noile modificări legislative cu privire la perioada de carantinare, fără să țină cont că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acestea nu se aplică retroactiv”, a transmis jandarmeria Arad. Tânărul a fost amendat cu 1.000 de lei.

 

Un alt român, infectat cu COVID, a fost reținut pe 29 ianuarie, în vama Nădlac.

 

Român, infectat cu COVID și trimis în izolare, reținut în vama Nădlac

 

Un vasluian cu COVID, trimis în izolare, a fost prins la frontieră în judeţul Arad, când se întorcea în țară, după o tentativă de a ajunge în Cehia. Vasluianul nu se aștepta la dosar penal dacă va fi prins, ci la amendă, potrivit Mediafax

Infectat cu SARS CoV-2, un vasluian care trebuia să fie în izolare acasă a fost prins la Nădlac, pe sensul de intrare în țară. Joi, bărbatul în vârstă de 33 de ani din Vaslui s-a prezentat la Nădlac ca să intre în România.

După controale, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul apare în evidențe ca fiind depistat pozitiv cu virusul SARS Cov-2 și trebuia să se autoizoleze acasă, în județul Vaslui.

Potrivit Jandarmeriei Arad, bărbatul s-a prezentat la un centru de testare din Arad, însă nu a mai așteptat rezultatul analizei și a plecat spre Cehia. După câteva ore a primit rezultatul care confirma infectarea cu SARS Cov2, motiv pentru care s-a întors în România.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele necesare începerii urmăririi penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.T.F. Călărași au depistat în zona de competență, un cetățean bulgar, care trecuse fraudulos în apele teritoriale românești ale Dunării, folosindu-se de o barcă, și care desfășura activități de vânătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel