Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoltă la un centru de migranți din Italia. Poliția a intervenit în forță 
WhatsApp
Poliția italiană a intervenit în forță la un centru de migranți de lângă Roma. 
Insula italiană Lampedusa declară stare de urgență, 5.000 de migranți au ajuns într-o singură zi

Poliția italiană a anunțat luni că a arestat 14 persoane după ce o revoltă a izbucnit într-un centru de detenție pentru migranți din apropierea Romei, în urma sinuciderii unui tânăr care era reținut acolo.

Doi polițiști și un militar au fost răniți în intervenția de duminică, atunci când deținuții au reușit să iasă cu forța într-o parcare, după ce au dat foc saltelelor și au aruncat alte obiecte în stradă, a precizat poliția într-un comunicat.

Ofițerii au lansat gaze lacrimogene în timp ce se străduiau să recâștige controlul asupra centrului Ponte Galeria, un centru de reținere pentru migranți fără acte, care este aproape de principalul aeroport al orașului, Fiumicino.

Migranții ilegali se plâng de condiții din centrele de detenție

 

Problemele au apărut după descoperirea cadavrului unui tânăr de 21 de ani din Guineea care și-a luat viața.

Coaliția Italiei pentru Libertate și Drepturi Civile (CILD) a declarat că migranților deținuți în astfel de centre li se interzice accesul la asistență medicală adecvată și la apărare legală.

Sindicatele de poliție s-au plâns că securitatea este inadecvată și se temeau de consecințe mai grave în viitor.

„Centrele de repatriere sunt adevărate bombe cu ceas”, a spus Fabio Conesta, secretarul general al sindicatului polițiștilor Mosap.

Abordarea migrației este o provocare majoră pentru guvernul premierului Giorgia Meloni, care a promis un nou parteneriat cu Africa la un summit de săptămâna trecută.

Aproximativ 157.600 de imigranți  au ajuns cu barca în Italia anul trecut, cel mai mare număr din 2016, subminând angajamentul electoral al lui Meloni de a opri fluxul de sosiri neautorizate, relatează Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel