Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețea de traficanți de migranți, formată din cetățeni români și bulgari, destructurată. Treceau oameni cu bărcile pe Dunăre
WhatsApp
O rețea de traficanți de migranți, formată din cetățeni români și bulgari, a fost destructurată.
Rețea de traficanți de migranți, formată din cetățeni români și bulgari, destructurată. Treceau oameni cu bărcile pe Dunăre

Peste 180 de persoane au fost introduse în România din anul 2019. Fiecare migrant plătea între 8 și 13.000 de euro pentru a ajunge în țări din Europa, în special în Germania.

Oamenii erau trecuţi peste Dunăre cu ambarcațiuni, în zona de sud a județului Dolj, după care erau transportați cu camioane sau autoturisme până aproape de Timișoara.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate patru autovehicule, aproximativ 38.000 de lei și 23.000 de euro, două arme și dispozitive de comunicaţii.

21 de persoane au fost arestate preventiv sub acuzaţiile de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

 

Mai multe autobuze cu migranți, lăsate în fața casei vicepreşedintei SUA, Kamala Harris: „O cascadorie crudă, periculoasă și rușinoasă”

 

Mai multe autobuze cu imigranți au fost lăsate în fața reședinței vicepreședintelui Kamala Harris din Washington, în Ajunul Crăciunului.

Primele două autobuze au fost duse la adăposturile locale, potrivit unui oficial administrativ. Mai multe autobuze au sosit în fața reședinței vicepreședintelui mai târziu sâmbătă seara. O echipă CNN a văzut că migranții au fost lăsați, unii migranți purtând doar tricouri pe vremea rece. 

Amy Fischer, voluntară la Migrant Solidarity Mutual Aid Network, care primește migranți trimiși în DC încă din primăvară, a declarat că organizația a fost pregătită pentru sosiri de sâmbătă seara, fiind informată mai devreme de un ONG care lucrează la graniță în Texas.

Sosirile au inclus solicitanți de azil din Ecuador, Cuba, Nicaragua, Venezuela, Peru și Columbia, potrivit lui Fischer, care a declarat pentru CNN că autobuzele trebuiau să meargă la New York, dar au fost deviate în DC din cauza vremii. Începând din aprilie, sosesc la Washington o mulțime de imigranți săptămânal.

SAMU First Response, o organizație nonprofit care a ajutat migranții de când autobuzele au început să vină la Washington la începutul acestui an, a fost, de asemenea, prezente sâmbătă seara, ajutând sosirile.

„Comunitatea DC a primit autobuze din Texas oricând au venit din aprilie. Ajunul Crăciunului și vremea rece înghețată nu este diferită”, a spus Fischer. „Suntem mereu aici, primind oameni cu brațele deschise”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel