Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Replica maneliștilor după ce au fost INTERZIȘI în Timișoara: „El poate să mai fie primar o zi, Vijelie e pe viață!”
WhatsApp
Maneliștii sunt mirați de hotărârea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, de a interzice manelele pe spațiul public. După mai multe incidente în care au fost implicați chiar și angajați ai primăriei, edilul a decis să interzică total manelele în oraș. Acesta spune că este deranjat atât de linia melodică dar mai ales de versurile manelelor și că nu apreciază dedicațiile și comportamentul soliștilor.

„Sincer să fiu nu mă interesează, pur și simplu nu mă interesează. Nu are cu ce să mă afecteze că eu sunt peste tot, el poate să mai fie primar o zi două și Vijelie e pe viață. Dar să fie sănătos, să-i ajute Dumnezeu”, a declarat Vali Vijelie potrivit B1.ro.

Surprins a fost și Nicolae Guță care nu înțelege motivația din spatele acestei decizii.

„Cine a zis? De ce să nu mai putem? Și de când? În aer liber sau... De ce se întâmplă numai la genul asta de muzică? Normal că este nedrept. Nu știu ce se va întâmpla dar nu este corect așa, nu știu deocamdată ce se va întâmpla. Aveam ceva concerte în Timișoara. Deci la nici un eveniment, asta înseamnă nunți? Nu știu dacă este ok așa. Nu o să mai dea voie să se facă dedicații? Dacă asta ... a ajuns el la hotărârea asta. Avem fani peste tot, toată lumea”, a spus Nicolae Guță.

Primarul Nicolae Robu nu a dorit să raspundă celor doi. „Nu comentez nici cum declarațiile acestora”, a spus el.

Primarul Timișoarei spune că are susținerea locuitorilor orașului care ar fi fost deranjați de acest gen de muzică.

„Noi considerăm, și am susținerea cetățenilor, am putut să văd asta, că nu e potrivit pentru un oraș cu pretenții ca pe domeniul public în aer liber să se interpreteze sau să se difuzeze manele, având în vedere modul în care este receptat acest gen muzical. Pot fi interpretate și difuzate manele în spații închise, pe domeniul privat, inclusiv în spații deschise. Noi nu am interzis genul, ca să fie limpede, am interzis să fie difuzate și interpretate manele pe domeniul public.

Un folclor autentic, inclusiv țigănesc, poate fi interpretat. Noi avem un festival al minorităților etnice în Timișoara și acolo sunt prezenți pe scenă artiști care reprezintă toate etniile. Noi considerăm că nu ar face cinste orașului nostru reprezentații "artistice'' ,eu pun ghilimele aici, cu manele. Am văzut diverse postări în mediul online în care chiar orașul în sine era luat la bășcălie pentru ceea ce se întâmplă și și-au permis să-mi facă mie dedicație. Eu nu am fost acolo deloc, nici nu am fost în zonă de fapt. La acele nunți se bloca orașul pur simplu”, a declarat Nicolae Robu, potrivit B1.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel