Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reguli noi pentru studenții care vor cazare la cămin. Unde pot obține un loc gratuit
WhatsApp
Noul an universitar aduce reguli bine stabilite  pentru cazarea studenților în cămine. Universitățile au posibilitatea să decidă, fiind autonome în organizare. Cu toate acestea, totul se rezumă la prevenirea cazurilor de îmbolnăvire cu Covid.

Prima universitate care a anunțat cum se pot caza studenții în cămin în contextul pandemiei de Covid este  „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca. Conducerea acesteia a hotărât să aibă acces în camerele de cămin decât studenții vaccinați sau trecuți prin boală, relatează știrileprotv.ro

Universitatea”„Babeş Bolyai” urmează să decidă și cum se vor ține cursurile și seminariile. Se ia în calcul posibilitatea ca acestea să fie ținute în sistem hibrid, în funcție de evoluția bolii.

Academia de Sudii Economice( ASE) București este mai permisivă la cazarea studenților. Pe lângă cei vaccinați anti Covid, se pot caza în cămin și cei care prezintă un test negativ sau care au trecut prin boală.

„Am solicitat din partea studenţilor care au depus cerere de cazare, să vedem în ce situaţie se află - au certificat de vaccinare, au trecut prin boală, vor veni cu un PCR - 72 de ore, sau îi testăm noi. Mai bine de 50% dintre studenţi nu au nevoie de test rapid”, a explicat Nicolae Istudor, rectorul ASE București, potrivit sursei citate.

Reguli noi pentru studenții care vor cazare în cămine. Ce s-a decis 

Universitatea din București dă liber facultaților să decidă cum se vor susține cursurile și seminariile. În ceea ce privește cazarea studenților în cămine, se va permite accesul și celor care nu sunt vaccinați sau trecuți prin boală, însă, vor fi separați. Orice decizie poate fi modificată, în funcție de evoluția cazurilor de Covid, atenționează reprezentanții universităților. În județele Iași și Brașov, toate facultățile vor începe cursurile în format fizic.

Unele instituții de învățământ private au ales să ofere stimulente, pentru a-i convinge pe tineri să se vaccineze. Îi atrag pe studenți cu cazare gratuită.

 “Cei care vin până în data de 1 cu certificatul de vaccinare, pot să beneficieze de gratuitate la cazare pentru luna noiembrie”, a menționat Liliana Rogozea, de la Universitatea Transilvania, Brașov, citată de sursa precizată.

[citeste si]

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel