Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Regina-Mamă Elena s-a ÎNTORS, pentru totdeauna, ACASĂ: Suverarana este reînhumată la Curtea de Argeș, alături de fiul său, MS Regele Mihai I
WhatsApp
Dorința ultimului suveran al României este îndeplinită. Astăzi, osemintele Reginei-Mamă Elena, repatriate, ieri, din Elveţia, vor fi depuse în necropola Regală de la Curtea de Argeș, alături de cele ale fiului său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României, relatează B1 TV.
Sursa foto: captură Antena 3

După 70 de ani, Regina-Mamă Elena se întoarce, pentru totdeauna, acasă, iar mama şi fiul vor sta, împreună, în eternitate! Slujba de înmormântare de la Curtea de Argeș va fi oficiată de patru înalţi ierarhi, mitropoliţi, dar de şi un sobor de preoţi. După înhumare, stindardul Reginei Mamă Elena va fi expus la Săvârșin, în Muzeul Regal. Şi astăzi, dar şi mâine, este doliu în România.

În mod simbolic, la miezul zilei, începe, la Catedrala Episcopală Regală, ceremonia de înmormântare.

Tot simbolic, Familia Regală străbate, pe jos, drumul până la Vechea Catedrală. Din suită fac parte Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria, dar şi Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda, fiica Ducelui De Aosta, și Lord Peter Rosslyn, şeful Casei Alteței Sale Regale Principelui de Wales și Ducesei de Cornwall.

Citește și Moment ISTORIC în România. Regina Elena, acasă după 71 de ani

O jumătate de oră durează slujba de înmormântare, oficiată de nu mai puţin de patru mitropoliţi şi un sobor de preoţi.

Apoi, are loc o procesiune militară și religioasă, de la Catedrala Episcopală și Regală, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. Un militar poartă crucea de lemn, un altul, coroana de flori și alți opt, sicriul.

Ceremonia înhumării în Pridvor, la care participă doar Familia Regală română, este programată între orele 12.45 şi 12.55. În momentul în care sicriului va fi coborât în criptă, vor fi trase 21 de focuri de armă şi se vor intona Imnul Național și Imnul Regal.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel