Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Regatul Unit elimină restricțiile privind călătoriile internaționale
WhatsApp
Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a transmis un mesaj pentru cetăţenii români privind eliminarea restricţiilor de călătorie începând cu 17 mai.

"Începând de mâine, 17 mai, restricțiile privind călătoriile internaționale din Regatul Unit vor fi eliminate. Călătorii nu vor mai avea obligația de a completa Declarația de călătorie și de a preciza motivul deplasării într-o altă țară", a transmis Amabsada României la Londra.

Într-un alt mesaj, instituţia anunţa că autoritățile britanice vor introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire, diferențiate în funcție de gradul de răspândire a Covid-19 din țara din care provine călătorul. Astfel, în funcție de rata de infectare, țările vor fi plasate pe una din cele 3 liste: roșie, portocalie și verde. Clasificarea va fi reevaluată permanent.

Conform clasificării anunțate de guvernul britanic, România (asemeni majorității statelor UE) a fost plasată pe lista Portocalie (Amber), categorie pentru care se mențin actualele reguli. 

Citeşte şi: Se schimbă condiţiile de călătorie România-Marea Britanie după 17 mai: nou sistem de testare și carantină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel