Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei informații de ultimă oră: Moscova revendică un sat de lângă Bakhmut în marea ofensivă din estul țării
WhatsApp
Rusia a afirmat că a capturat un sat la nord de Bakhmut, un oraș pe care încearcă să îl înconjoare, într-o ofensivă majoră pentru ceea ce ar fi cel mai mare câștig pe câmpul de luptă din Ucraina din vara anului trecut.
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei informații de ultimă oră: Moscova revendică un sat de lângă Bakhmut în marea ofensivă din estul țării

Nu a existat un răspuns imediat din partea Kievului la afirmația Moscovei cu privire la satul Blahodatne din estul Ucrainei, iar Reuters nu a putut verifica imediat situația de acolo. Cu trei zile înainte, șeful Grupului Wagner din Rusia a declarat că forța mercenară a cucerit Blahodatne într-un atac pe care Kievul a declarat că l-a respins.

Un voluntar bielorus care luptă pentru Ucraina a declarat pentru Reuters din interiorul Bakhmut că Rusia bombardează orașul în mod constant și că trupele sale încearcă să-l încercuiască. Luptele se desfășurau clădire cu clădire, a spus voluntarul.

 

Armata ucraineană a declarat că forțele sale au respins atacurile rusești pe un drum din apropierea Bakhmut

 

Armata ucraineană a declarat că forțele sale au respins atacurile rusești pe un drum din apropierea Bakhmut, împiedicând Moscova să preia controlul asupra unei importante linii de aprovizionare ucrainene.

Separat, o mare forță rusă a lansat săptămâna aceasta un asalt asupra bastionului Vuhledar, deținut de ucraineni, mai la sud pe același front estic. Rusia susține că a câștigat un punct de sprijin acolo, în timp ce Kievul spune că a respins în mare parte acest atac până acum.

Într-o actualizare neobișnuit de detaliată a informațiilor, Ministerul britanic al Apărării a declarat că forțele rusești au avansat sute de metri peste un râu spre Vuhledar și că ar putea face mai multe câștiguri localizate acolo. Acesta a declarat că este puțin probabil ca asaltul să ducă la o descoperire semnificativă, dar ar putea avea ca scop să distragă eforturile ucrainenilor de la apărarea Bakhmut.

 

Statul major al Ucrainei a declarat că Rusia a efectuat atacuri aeriene și trei atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore

 

Statul major al Ucrainei a declarat că Rusia a efectuat atacuri aeriene și trei atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore, dintre care unul asupra orașului Harkov din nord-estul Ucrainei. De asemenea, continuă operațiunile ofensive în zonele Bakhmut, Avdiivka și în alte părți din estul Ucrainei, a precizat acesta.

Human Rights Watch a cerut Ucrainei să investigheze acuzațiile potrivit cărora a folosit mii de mine antipersonal lansate cu rachete în orașul Izium din estul țării și în jurul acestuia, atunci când forțele rusești au ocupat zona. Human Rights Watch a declarat că utilizarea acestor mine încalcă dreptul umanitar internațional, deoarece dispozitivele nu pot face distincție între civili și combatanți.

Ucraina a protestat în fața ambasadorului Ungariei față de comentariile "denigratoare" făcute de premierul ungar Viktor Orban și a cerut Budapestei să înceteze ceea ce a numit retorică antiucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel