Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Războiul din Ucraina: 23 de morți în atacul cu rachete rusești asupra orașului Vinnytsia
WhatsApp
Rachete rusești au lovit un oraș aflat la mare distanță de linia frontului din est, ucigând cel puțin 23 de persoane, inclusiv trei copii, potrivit oficialilor ucraineni.
Războiul din Ucraina: 23 de morți în atacul cu rachete rusești asupra orașului Vinnytsia

Șaizeci și șase de persoane au fost spitalizate în urma atacului din Vinnytsia, la sud-vest de Kiev și la mare distanță de inima luptelor din Donbas.

 

Trei rachete rusești au lovit un bloc de birouri și au avariat clădiri rezidențial

 

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a calificat acest atac drept "un act deschis de terorism".

Rachetele au lovit parcarea blocului de birouri cu nouă etaje în jurul orei 10:50 (07:50 GMT), a declarat Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina. Clădiri rezidențiale au fost de asemenea lovite în centrul orașului Vinnytsia, care are o populație de aproximativ 370.000 de locuitori.

Ministerul rus al Apărării, care neagă că ar fi vizat civili, nu a comentat încă atacul.

Președinția ucraineană a declarat că atacul a fost lansat de rachete de croazieră Kalibr lansate de pe un submarin în Marea Neagră.

Câteva zeci de persoane au fost reținute în urma atacului, a declarat ministrul ucrainean al afacerilor interne, adăugând că acestea sunt interogate de poliție și de serviciul de securitate ucrainean.

Un oficial de rang înalt al serviciului regional de urgență a declarat pentru televiziunea locală că "probabil nu există nicio șansă de a găsi pe cineva care a supraviețuit" atacului, conform BBC.

 

Oficialii ucraineni au declarat că trei copii care au murit în atac

 

"În fiecare zi, Rusia ucide civili, ucide copii ucraineni, efectuează atacuri cu rachete asupra instalațiilor civile unde nu există o țintă militară. Ce este acest lucru, dacă nu un act deschis de terorism?". a spus dl Zelensky într-o declarație pe rețelele de socializare.

Oficialii ucraineni au declarat că unul dintre cei trei copii care au murit în atac este o fetiță pe nume Liza. Aceștia au precizat că aceasta se întorcea de la o ședință de logopedie cu mama ei când a fost lovită de rachetă.

Imaginile de pe rețelele de socializare postate de Ministerul ucrainean al Apărării păreau să o arate pe Liza împingând un cărucior roz în timp ce mergea alături de mama sa mai devreme în cursul zilei.

Un cărucior care semăna cu cel al Lisei a fost fotografiat ulterior pe o parte în afara clădirii distruse de rachete. Alte imagini au arătat ceea ce părea a fi același cărucior cu cadavrul unui copil întins lângă el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel