Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Război în Israel. Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra unor poziţii israeliene
WhatsApp
Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat "zeci de rachete" asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului, relatează AFP.

Luptătorii Hezbollah au atacat "poziţii de artilerie inamice (...) cu zeci de rachete de tip Katiuşa", a indicat gruparea într-un comunicat, adăugând că este vorba "de un răspuns la atacurile inamicului împotriva (...) satelor din sud şi a caselor civile".

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un "punct de cotitură" şi că sprijină dreptul Iranului de a "pedepsi" Israelul.

Un responsabil militar de rang înalt iranian ucis în raidul de la Damasc era membru al celei mai înalte structuri a Hezbollah-ului libanez pro-iranian, a declarat o sursă apropiată acestei mişcări.

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Israel, Palestina, Liban şi Iran, în contextul evoluţiilor de securitate din regiune

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie în Statul Israel, Palestina, Republica Libaneză şi Republica Islamică Iran, în contextul evoluţiilor de securitate din regiune.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află pe teritoriile Statului Israel, Palestinei, Republicii Libaneze şi Iranului să manifeste precauţie, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluţiile de securitate şi să respecte cu stricteţe eventualele recomandări sau instrucţiuni ale autorităţilor locale.

Detalii cu privire la avertismentele de călătorie pentru aceste state sunt disponibile pe pagina de internet a MAE - https://www.mae.ro/travel-alerts.

În cazul în care se confruntă cu o situaţie de urgenţă, cetăţenii români au la dispoziţie următoarele date de contact ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în aceste state: pentru Statul Israel +972 54 564 3279 (Ambasada României la Tel Aviv) sau +972 543 998 038 (Consulatul General al României la Haifa); pentru Palestina +970 59 201 3761; pentru Republica Libaneză +961 76 775 503; pentru Republica Islamică Iran +98 21 7764 7570.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel