Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Răsturnare de situație după ce un echipaj de pescuit a găsit o cutie misterioasă plutind în ocean. De ce NU vor să o deschidă
WhatsApp
Răsturnare de situație după ce un echipaj de pescuit a găsit o cutie misterioasă plutind în ocean. Containerul de oțel a fost găsit plutind în largul coastelor Australiei și ar putea conține materiale contaminate în interiorul său.
Foto ilustrativ: Unsplash

Containerul a fost descoperit de un grup de pescari care lucrau pe nava Wildcard în Golful Carpenteria, la nord-est de Groote Eylandt.

Echipajul nu a reușit să îl remorcheze până la țărm, ceea ce i-a determinat să îi atașeze un semn de avertisment și să îl facă să iasă în evidență în ocean pentru ca alte nave să nu se ciocnească de el.

 

Cutia ar putea conține materiale contaminate în interiorul ei

 

Prue Davey, membru al echipajului, a declarat că au încercat mai întâi să deschidă containerul prin trapă, dar ulterior au decis să nu o facă, în cazul în care acesta ar fi conținut materiale periculoase.

'Părea puțin periculos să îl deschidem', a declarat pentru Daily Mail Australia. 'Nu eram siguri dacă avea în el materiale contaminate, cum ar fi combustibil sau deșeuri'.

Partenerul ei, Tiger Davey, a declarat că obiectul provenea probabil de la o altă navă, întrucât Golful Carpenteria este o rută maritimă importantă.

Shane Cucow, directorul de campanie pentru materiale plastice al Societății australiene pentru conservarea mediului marin, a catalogat Golful drept un 'punct fierbinte pentru resturi'.

'Am observat un număr de resturi mult mai mare decât media în jurul Golfului', a spus el.

 

Maritime Safety NT a emis un avertisment de siguranță maritimă în urma descoperirii containerului

 

Cucow a explicat că Golful este situat la marginea curenților oceanici globali, ceea ce înseamnă că deșeurile sunt atrase în această zonă din întreaga lume.

El a precizat că navele de pescuit locale și internaționale care călătoresc de-a lungul rutei de transport maritim au contribuit la creșterea cantității de resturi, cu plase de pescuit aruncate și echipamente pierdute în apă.

'Un aviz de coastă pentru navigatori a fost emis pentru apele din nord-estul Groote Eylandt după ce un container plutitor de mari dimensiuni a fost observat în zonă', se arată în aviz. „Toate navele aflate în apropiere să fie atente și să navigheze cu extremă prudență”.

 

Nu este clar dacă containerul a fost recuperat de când a fost reperat de Wildcard

 

Echipajul Wildcard a filmat momentul în care containerul a fost observat în apă. 

'Sfinte Sfințiți să mă cutremure', spune o persoană în afara camerei.

Echipajul este auzit discutând despre cum să tragă cutia misterioasă, spunând că ar fi prea periculos să o lase la îndemâna unor nave neștiutoare. 

"Asta este o chestie de coșmar noaptea", spune o altă persoană în afara camerei. 

Un membru al echipajului s-a scufundat în apă pentru a inspecta obiectul, dar nu au reușit să deschidă trapa. 

'Credem că este o capsulă de combustibil sau un fel de capsulă de depozitare, deoarece are niște urechi de ridicare și o trapă mare în partea de sus', a spus Davey.

'Are un furtun care iese din el, așa că aș spune că este de pe o barcă și a fost pierdut peste bord sau aruncat'.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel