Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raed Arafat, mesaj adresat colindătorilor: „Mare atenție cu cine vă întâlniți și unde mergeți!”
WhatsApp
Planurile românilor pentru Crăciun și Revelion au fost date peste cap din cauza condițiilor impuse de pandemia de COVID-19. Autoritățile susțin că respectarea măsurilor de protecție este esențială pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Din păcat, anul acesta, de Crăciun sau de Revelion nu vom putea petrece așa cum o făceam în alți ani. 
gov.ro

„Sărbătorirea acestei zi care este destul de importantă, pentru fiecare creștin. Sărbătorirea Crăciunului va avea loc, depinde însă cum se va desfășura. Dacă sărbătorește în familie în rândul celor cu care ești în contact permanent, stai cu ei în casă este ok. Dacă înseamnă să aduci bunicii de la țară sau să te duci tu acolo și să fie o întâlnire mai largă, între persoane care de regulă nu stau împreună și unde este un risc de infectare, atunci riscăm să transmitem infecția de la persoane asimptomatice, către persoane vulnerabile, care participă la aceste întâlniri”, este recomandarea pe care șeful DSU, Raed Arafat, a făcut-o către populație, în direct la Medika TV.

Obiceiul colindatului ar trebui să se desfășoare în condiții de pandemie. Urările trebuie făcute doar afară, iar colindătorii ar trebui să poarte mască de protecție și să păstreze distanța fizică. „Dacă prin colindat înțelegem că cineva cântă afară este în regulă, dar dacă colindatul înseamnă să intri într-o încăpere să discuți, să bei un pahar de ceva, după care să pleci la următoarea casă, la următorii prieteni și să faci asta toată ziua este un risc mare ca tu să te infectezi sau tu să-i infectezi pe ceilalți”, a mai spus dr. Raed Arafat.

În zonele aflate deja în carantină, obiceiul colindatului ar putea să-i pună în dificultate atât pe colindători, având în vedere că pe declarațiile pe proprie răspundere nu este trecut ca necesitate de a părăsi locuința colindatul. „În zonele carantinate este posibil să fie limitări serioase în privința colindatului. Pentru că acolo nu scrie motivul colindatului pe acea declarație. În zonele unde mișcarea este liberă există totuși riscuri”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel