Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin pierde ÎNCĂ un colonel în Ucraina: Un aliat apropiat al dictatorului Ramzan Kadîrov a fost omorât
WhatsApp
Putin a pierdut ÎNCĂ un colonel în Ucraina: Un aliat apropiat al dictatorului cecen Ramzan Kadîrov este ultimul omorât, în timp ce numărul morților în rândurile marilor comandanți ajunge la 49.
Joe Biden anunţă asistenţă militară "semnificativă" pentru Ucraina /  Foto: US Marine Corps / Alexis Moradian

Rusia a pierdut încă un colonel în Ucraina, în timp ce comandamentul lui Vladimir Putin continuă să sufere pierderi grele în invazia sa greșit calculată, conform Daily Mail. 

Locotenent-colonelul Zaur Dimayev, comandantul adjunct al batalionului 4 al regimentului de forțe speciale Akhmat Kadîrov, a fost ucis marți de un baraj de artilerie în regiunea Donbas, a relatat astăzi canalul Telegram Baza.

Dimayev se deplasa într-un SUV militar prin satul Kamyshevakha, în provincia Luhansk, când a fost lovit de un obuz ucrainean, potrivit site-ului - despre care se crede că are legături cu serviciile secrete rusești.

 

Numărul total al coloneilor ruși uciși în lupte la cel puțin 49

 

Aceasta ridică numărul total al coloneilor ruși uciși în lupte la cel puțin 49, deși nici Kievul, nici Moscova nu au publicat un bilanț oficial. 

Comandantul, un prieten al temutului conducător militar cecen Ramzan Kadîrov, ar fi fost ucis pe loc, alături de șoferul său.

Doi ofițeri de poliție ceceni ar fi fost, de asemenea, uciși, iar alți patru ar fi fost răniți. Starea lor nu este clară. 

Forțele speciale cecene - cunoscute în mod colocvial sub numele de Kadîrovite, după numele liderului lor - au fost din ce în ce mai mult antrenate în lupte în Ucraina, după ce armata rusă a fost mutilată, nereușind să cucerească Kievul.

Videoclipurile arată că au fost puternic implicate în luptele din Mariupol și au fost, de asemenea, implicate în războiul de tranșee din Donbas - alături de forțele armate ale așa-numitelor Republici Populare Donețk și Luhansk.

Comandanții de rang înalt au fost, de asemenea, târâți în vărsarea de sânge, se crede că din cauza slabei organizări care i-a forțat să vină pe front pentru a supraveghea luptele.

 

Rusia a confirmat că unul dintre parașutiștii de top ai țării, a fost ucis

 

Chiar săptămâna trecută, Rusia a confirmat că locotenent-colonelul Alexander Dosyagayev, 34 de ani, considerat a fi unul dintre parașutiștii de top ai țării, a fost ucis.

Dosyagayev era comandantul unui batalion de asalt aeropurtat al regimentului 104 de parașutiști, care fusese recunoscut ca fiind cel mai de elită din Rusia.

Trupele din regimentul 104 se aflau, se pare, la Bucha, locul presupuselor atrocități de viol și tortură comise de forțele lui Putin la începutul războiului. 

A fost confirmat, de asemenea, decesul colonelului Vladimir Ivanov, în vârstă de 41 de ani, care făcea parte din departamentul de informare și comunicare în masă al Ministerului Apărării.

Ivanov fusese ucis în martie, dar moartea sa a fost anunțată abia recent, ceea ce se consideră a fi o tactică deliberată a Rusiei de a ține ascuns adevăratul bilanț al războiului său.

 

Serviciile secrete occidentale estimează că au fost ucise peste 15.000 de persoane

 

Deși numărul exact al forțelor rusești ucise în lupte este neclar - poate chiar și pentru comandanții lui Putin - serviciile secrete occidentale estimează că au fost ucise peste 15.000 de persoane. Kievul avansează un număr semnificativ mai mare, de peste 30.000.

Oficialii americani au declarat marți că aproximativ 20% din forțele de luptă ale Rusiei în Ucraina - estimate la 150.000 înainte de începerea războiului - sunt acum scoase din acțiune. Asta ar însemna 30.000 de morți sau răniți în luptă.

De asemenea, America crede că Rusia a pierdut peste 1.000 de tancuri și că se străduiește să le înlocuiască din cauza sancțiunilor, explicând poate de ce modele vechi de 50 de ani au fost filmate recent în timp ce se îndreptau spre front, după ce au fost scoase din depozitul pe termen lung.

În prezent, Rusia duce o bătălie sângeroasă pentru controlul regiunii Donbas, ambele părți fiind considerate a suferi pierderi grele pe o linie de front descrisă ca fiind "infernală".

Luptele se concentrează în prezent în jurul orașului Severodonetsk, unul dintre ultimele bastioane ucrainene din provincia Luhansk, care pare pe punctul de a cădea în mâinile forțelor rusești.

Oamenii lui Putin vor trebui apoi doar să captureze orașul Lysychansk - situat la doar câteva sute de metri distanță, de-a lungul unei zone industriale - pentru a revendica proprietatea asupra Luhanskului.

Orașele Slovyansk și Kramatorsk, aflate la aproximativ 35 de mile vest de Lyschansk, vor fi apoi principalele obstacole în calea capturării întregului Donbas.

 

SUA va trimite artilerie avansată cu rachete pe linia frontului

 

Ucraina a încercat să minimalizeze recentele progrese rusești, spunând că acestea oferă propagandă pentru Putin, dar puține avantaje tactice.

Generalii de la Kiev cred în continuare că pot câștiga în cele din urmă războiul, cu condiția ca aliații occidentali să continue să furnizeze arme pentru ca trupele lor să respingă forțele rusești.

În acest scop, Joe Biden a anunțat marți că SUA va trimite artilerie avansată cu rachete pe linia frontului, ca parte a unui nou transport de 700 de milioane de dolari.

Deși nu a specificat sistemul în cauză, se așteaptă să trimită M270 MLRS - un sistem de artilerie din epoca sovietică conceput special pentru a contracara Rusia.

El a făcut acest anunț într-un editorial pentru New York Times în care a prezentat obiectivul final al Americii în Ucraina: Să slăbească Rusia până la punctul în care Ucraina să poată negocia un acord de pace de care să fie mulțumită.

'Vrem să vedem o Ucraină democratică, independentă, suverană și prosperă, cu mijloacele necesare pentru a descuraja și a se apăra împotriva unei noi agresiuni', a spus el.

 

Generalii ruși căzuți la datorie


Generalul Magomed Tushaev: Liderul forțelor speciale cecene care a condus "epurările anti-gay", ucis într-o ambuscadă lângă Hostomel, pe 26 februarie 

Generalul-maior Andrei Sukhovetsky: Comandantul adjunct al Armatei 41 de Arme Combinate a Districtului Militar Central ucis în timpul unei operațiuni speciale de un lunetist pe 4 martie

Generalul-maior Vitaly Gerasimov: Prim-adjunctul comandantului adjunct al Armatei a 41-a a Rusiei care a participat la operațiunile din Siria și Crimeea, ucis în luptele din jurul Kharkivului la 8 martie

Generalul-maior Andrei Kolesnikov: Comandantul Armatei 29-a Combinate a armatei, ucis la 11 martie

Generalul-maior Oleg Mityaev: Decedat în luptele din apropierea orașului Mariupol la 16 martie

Generalul-locotenent Andrey Mordvichev: Ucis în regiunea Kherson la 19 martie 

Generalul-locotenent Iakov Rezantsev: Comandantul celei de-a 49-a armate combinate a Rusiei, a fost ucis într-o lovitură în apropierea orașului Kherson din sudul țării la 25 martie 

Generalul-maior Vladimir Frolov: Comandantul adjunct al Armatei a 8-a de gardă din estul Ucrainei

Generalul-maior Kanamat Botashev (în retragere): Ucis în timp ce pilota avioane de vânătoare pentru un contractor militar privat în Donbas săptămâna trecută 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel