Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin a inundat orașul natal al lui Zelensky cu o lovitură de rachetă asupra barajului rezervorului, forțând locuitorii să își părăsească casele
WhatsApp
Putin încearcă să INUNDE orașul natal al lui Zelensky cu o lovitură de rachetă asupra barajului rezervorului, forțând locuitorii să își părăsească casele, în timp ce Rusia se răzbună pentru înfrângerile de pe câmpul de luptă.
 O rachetă rusească a lovit o termocentrală importantă din vestul Ucrainei

Kryvyi Rih, orașul natal al președintelui Zelensky, a fost inundat de apă miercuri după-amiază și în timpul nopții după un atac asupra barajului Karachun.

Atacurile au avariat grav barajul și o stație de pompare din apropiere, eliberând cantități uriașe de apă în râul Inhuleț și provocând umflarea acestuia.

 

Locuitorilor din aceste districte - inclusiv centrul orașului - li s-a cerut să plece

 

Străzile și casele din oraș au fost inundate peste noapte, în timp ce râul a ieșit din matcă, iar podurile au fost, de asemenea, luate de ape.  

Kyrylo Tymoshenko, adjunctul șefului biroului președintelui, a declarat că două districte ale orașului - care avea o populație de 650.000 de locuitori înainte de război - sunt în pericol de inundații.

Apa se îndreaptă acum în aval spre Kherson, unde probabil va deteriora sau va spăla podurile de pontoane pe care trupele ucrainene le folosesc pentru a ataca orașul.

'Forțele rusești au vizat probabil barajul Karachun pentru a deteriora podurile de pontoane ucrainene aflate mai în aval', a relatat think-tank-ul Institute for the Study of War. 

 

Rusia a lovit de asemenea cu rachete centrale electrice și conducte din Harkov

 

Atacul are loc 'în lumina unor rapoarte recente potrivit cărora trupele ucrainene încearcă să își extindă capul de pod peste râul Inhuleț, în apropiere de podul Davydiv, ca parte a contraofensivei în curs de desfășurare din Kherson', a adăugat acesta.

Acesta intervine după ce Rusia a lovit de asemenea cu rachete centrale electrice și conducte din Harkov, tăind energia și apa în oraș după ce trupele sale au fost direcționate spre est. 

Zelenski a abordat ultimele lovituri rusești în discursul său de peste noapte, numind forțele armate ale lui Putin 'slăbănogi' și 'teroriști'.

'Atacurile voastre cu rachete de astăzi, rachetele rusești care au vizat Kryvyi Rih, barajul rezervorului Karachunivske, obiectele care nu au nicio valoare militară', a spus el conform Daily Mail.

'Lovind sute de mii de civili obișnuiți, este un alt motiv pentru care Rusia va pierde [războiul].

'Sunteți niște slăbănogi care duc un război împotriva civililor; niște ticăloși care, după ce au fugit de pe câmpul de luptă, încearcă să facă rău de undeva de departe'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel