Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin atacă "falsurile de pe internet" la întâlnirea cu mamele soldaților ruși
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin le-a spus vineri mamelor soldaților care luptă în Ucraina să nu creadă tot ceea ce văd la televizor sau citesc pe internet, el afirmând că circulă multe "falsuri" despre ceea ce Rusia numește "operațiunea sa militară specială" în Ucraina.
Putin este "pregătit să negocieze" pentru a pune capăt războiului din Ucraina

În cadrul unei întâlniri preînregistrate și transmise de televiziunea de stat, Putin a mai spus că liderii Rusiei înțeleg și împărtășesc durerea celor care și-au pierdut apropiații luptând în Ucraina. El a promis că nu va uita suferința incomparabilă a mamelor care și-au pierdut fiii în conflictul vechi de nouă luni.


Putin le transmite mamelor soldaților care luptă în Ucraina: „Vă împărtășim durerea”

 

Președintele Vladimir Putin s-a întâlnit vineri cu mamele soldaților care au luptat în Ucraina, spunându-le că el și întreaga conducere rusă le împărtășesc suferința.

Războiul din Ucraina a ucis sau a rănit zeci de mii de soldați de ambele părți, potrivit Statelor Unite, iar invazia rusă a declanșat cea mai mare confruntare între Moscova și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Sute de mii de soldați ruși au fost trimiși să lupte în Ucraina - inclusiv unii dintre cei peste 300.000 de rezerviști care au fost chemați în cadrul unei mobilizări anunțate de Putin în septembrie.

Stând alături de grupul de mame în jurul unei mese cu ceai, prăjituri și boluri cu fructe de pădure proaspete, Putin a declarat că Moscova a împărtășit durerea celor care și-au pierdut fiii.

"Aș vrea să știți că, eu personal și întreaga conducere a țării - împărtășim durerea voastră", a spus Putin.

"Înțelegem că nimic nu poate înlocui pierderea unui fiu - mai ales pentru o mamă", a spus Putin, respirând greu și clătinându-se frecvent în gât. "Împărtășim această durere".

Mamele au ascultat comentariile lui Putin, dar propriile lor comentarii către președinte nu au apărut imediat în clipul de televiziune înregistrat.

 

Putin a declarat că nu are niciun regret în legătură cu lansarea a ceea ce el numește "operațiunea militară specială" a Rusiei împotriva Ucrainei

 

Putin a declarat că nu are niciun regret în legătură cu lansarea a ceea ce el numește "operațiunea militară specială" a Rusiei împotriva Ucrainei și prezintă războiul ca un moment de cotitură în care Rusia a ținut piept în sfârșit unei hegemonii occidentale arogante după decenii de umilință în anii care au urmat căderii Uniunii Sovietice în 1991.

Ucraina și Occidentul spun că Putin nu are nicio justificare pentru ceea ce ei cataloghează drept un război de ocupație de tip imperial. Ucraina spune că va lupta până când ultimul soldat rus va fi expulzat de pe teritoriul său.

Ucraina nu-și dezvăluie pierderile. Rusia și-a dezvăluit public ultima dată pierderile la 21 septembrie, când ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 5.937 de soldați ruși au fost uciși. Însă acest număr este cu mult sub majoritatea estimărilor internaționale.

Cel mai înalt general al Statelor Unite a estimat, la 9 noiembrie, că Rusia și Ucraina au avut fiecare peste 100.000 de soldați uciși sau răniți, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel