Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, din Giurgiu, obligatorie de la 1 august
WhatsApp
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a adoptat, vineri, o hotărâre privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, decizia fiind valabilă începând cu data de 1 august.

"În urma şedinţei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu din data de 31 iulie 2020 au fost adoptate următoarele măsuri: se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi faleze, pieţe deschise, târguri, oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă", se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Giurgiu.

Persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani fac excepţie de la aceste prevederi.

Totodată, prin decizia CJSU au fost interzise comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 - 6.00.

404 cazuri confirmate pozitiv, în Giurgiu



În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul. De asemenea, se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 - 6.00 începând cu data de 1 august ora 0.00.

În judeţul Giurgiu sunt 404 cazuri confirmate pozitiv dintre care 295 sunt vindecate şi externate. În izolare la domiciliu se află patru mii de persoane din judeţ, iar în carantină instituţionalizată sunt trei persoane. Un număr de 23 dintre persoanele confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu la ora actuală şi nicio persoană nu a mai fost externată la cerere.  Până în prezent, au fost testate 4.824 de persoane, dintre care 52 în ultimele 24 de ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel