Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protestul camionagiilor în Canada: Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene și a eliberat strada din fața Parlamentului
WhatsApp
Poliţia din Ottawa a preluat sâmbătă controlul unei artere rutiere majore din faţa parlamentului canadian, după ce a recurs la "substanţe iritante" pentru a îndepărta sutele de şoferi de camion "agresivi" care continuau să blocheze capitala Canadei, după mai mult de trei săptămâni de contestare a restricţiilor sanitare, relatează AFP. 

"Manifestanţii continuă să fie agresivi şi să agreseze poliţişti. Ei refuză să se conformeze ordinelor de a se îndepărta", a transmis pe Twitter poliţia.

Autorităţile au afirmat că au folosit 'substanţe iritante' contra protestatarilor recalcitranţi, dintre care unii au aruncat fumigene şi au format un lanţ uman.

Poliţia a preluat la mijlocul zilei controlul arterei principale din faţa parlamentului, procedând la 47 de arestări.

"Orice persoană găsită în zona" centrului capitalei "va fi arestată", a prevenit poliţia sâmbătă pe Twitter.

VIDEO



După ce a fost închis o zi în mod excepţional din cauza contextului de securitate, parlamentul şi-a reluat sâmbătă dezbaterile la legea privind măsurile de urgenţă invocată de premierul Justin Trudeau, care a convocat la rândul lui pentru aceeaşi zi o reuniune de criză.

Parlamentul examinează de joi punerea în aplicare a acestei legi, invocată luni de Trudeau pentru a se pune capăt blocajelor "ilegale" ale protestatarilor în ţară, dar foarte contestată de opoziţia conservatoare.

Justin Trudeau a dat asigurări că legea nu va fi folosită pentru a trimite armata împotriva manifestanţilor sau pentru limitarea libertăţii de exprimare.

Un șofer de origine română care participă la protestul camionagiilor din Canada a devenit celebru pe Internet.

VIDEO viral cu un șofer de origine română, participant la protestul camionagiilor din Canada

 

Un șofer de origine română care participă la protestul camionagiilor din Canada a devenit viral pe rețelele de socializare, după ce i-a spus unui report independent că va pleca ultimul din fața Parlamentului canadian. Imagini senzaționale. 

Interviul cu Csaba Vizi, un șofer de origine română care participă la protestul pentru libertate al camionagiilor canadieni, a devenit viral pe rețelele de socializare. Imaginile sunt distribuite masiv în comunitățile de români din Canada și Statele Unite.

"Mă duc acasă glorios ca Cezar sau într-un sac de cadavre"

 

În înregistrarea publicată pe Youtube, șoferul afirmă că "va pleca ultimul" din fața Parlamentului canadian și spune că este acolo de opt zile și trei ore.  

"Mă duc acasă glorios ca Cezar sau într-un sac de cadavre", spune românul. 

Csaba Vizi menționează că este un maghiar născut în România și că vine din Windsor (Ontario). Șoferul cu origini românești spune că și-a pierdut locul de muncă și că este singurul din familie care muncește, așa că "nu există cale de întoarcere" și că va protesta până la capăt. 

Bărbatul spune că este împotriva certificatelor de vaccinare solicitate șoferilor de guvernul condus de Justin Trudeau, precizând că acestea "au distrus multe vieți și că mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă și speranța".

Vezi aici imaginile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel