Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protestele la pompă continuă. Șoferii români au blocat benzinăriile: „Vrem să tragem un semnal de alarmă”
WhatsApp
Între timp, s-au scumpit carburanţii şi pare că preţul creşte de la o lună la alta. Iar şoferii continuă protestele. Şi aseară a fost aglomeraţie, agitaţie şi multă nemulţumire în benzinăriile din marile oraşe. Alimentări de un leu, plătite cu cardul, au generat din nou cozi interminabile pe şosele.
Protestele la pompă continuă. Șoferii români au blocat benzinăriile: „Vrem să tragem un semnal de alarmă”

La Pitești, șoferii au blocat benzinăriile pentru a treia seară la rând și au alimentat cu doar 1 leu, informează Observator. Gelu Tofan, primarul  orașului: „Lumea este revoltată împotriva preţului excesiv la carburant. Îi felicit pe aceşti tineri şi le urez să aibă succes în demersul pe care-l fac”.

 

Potestele se extind în toată țara

 

Proteste la pompă au fost şi în Sibiu. Şoferii au alimentat tot cu mărunţiş, iar apoi s-au aşezat din nou la coadă, blocând complet activitatea staţiei PECO.

„Am alimentat de 50 de bani. Şi încă urmează să alimentez tot de 50 de bani până îi fac plinul”.

Pe străzile din vecinătatea benzinăriilor traficul a fost paralizat. S-a mers bară la bară, pe avarii, cu claxoanele apăsate.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru că în majoritatea ţărilor europene s-au impus măsuri de plafonare a preţurilor la carburanţi şi de reducere a accizelor, a TVA-ului la carburanţi, însă la noi, până acum, nu s-a făcut nimic. Situaţia din ţară devine tot mai rea din cauza aceasta pentru că preţul la carburanţi nu afectează doar mobilitatea cetăţenilor”.

În Arad, o benzinărie din centrul oraşului a fost blocată mai bine de două ore.

„Am alimentat de 61 de bani. O să venim până când o să plafoneze statul român preţurile”.

La sfârşitul lunii se anunţă un protest naţional, organizat pe reţelele sociale, cu sute de mii de participanţi.

 

Marcel Ciolacu: „Prețul carburanților ar trebui plafonat”

 

Liderul PSD Marcel Ciolacu a avansat luni, într-o declarație făcută presei, ideea plafonării prețurilor la carburanții auto, precizând că măsura ar trebui să fie discutată în cadrul coaliției de guvernare.

„Părerea mea este că trebuie plafonat prețul, cu o marjă de profit”, a spus Ciolaccu, precizând că acesta ar fi principiul, restul fiind „treaba specialiștilor”. „Aștept ministrul Energiei să vină să ne spună cum rezolvă această problemă, dacă nu, oricum o să venim și noi cu propunerile noastre”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a invocat veniturile excepționale ale companiilor din energie, „unele bazate pe un preț speculativ, din punctul meu de vedere”. „Este normal să solicităm, pentru o perioadă limitată, un efort din partea acestor companii”, a spus Ciolacu, care a amintit de cheltuielile majore făcute de stat și de cetățeni în perioada de pandemie. „Nu este nici incorect, nici injust, este un element corect”, a spus Ciolacu.

Pe fondul războiului din Ucraina, al sancțiunilor impuse Rusiei și al modului în care Kremlinul a răspuns acestor sancțiuni, prețurile energiei și carburanților au înregistrat creșteri importante în ultima perioadă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel