Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste masive în Cehia împotriva măsurilor de austeritate: mii de profesori și muncitori refuză să mai lucreze
WhatsApp
Zi de grevă, luni, 27 noiembrie, la nivel național în Cehia. Sindicatele din Republica Cehă și-au reiterat opoziția față de măsurile de austeritate ale guvernului liberal-conservator.
Proteste masive în Cehia împotriva măsurilor de austeritate, mii de profesori și muncitori refuză să mai lucreze. Sursa foto: freepik.com

Cursurile au fost anulate în multe școli, în timp ce altele aveau doar operațiuni limitate. Potrivit reprezentanților angajaților, aproximativ 70% de profesori și-au exprimat dorința de a participa la proteste.

Organizația sindicală CMKOS, care reprezintă aproximativ 270.000 de membri, a cerut, de asemenea, ca munca să fie suspendată, timp de o oră, în numeroase companii industriale.

La producătorul de mașini Skoda, liniile de producție s-au oprit pentru două ore. Mii de oameni au participat la mitingul central al confederației sindicale CMKOS în fața parlamentului din Praga. „Suntem pregătiți să continuăm protestele”, a amenințat președintele asociației Josef Stredula.

Mii de oameni au participau, luni, 27 noiembrie, la un miting la Praga. Premierul Petr Fiala a acuzat sindicatele ca se comportă iresponsabil si ca profita de situația dificila in care se afla tara.

Odată cu semnătura președintelui în urmă cu câteva zile, un pachet amplu de consolidare a finanțelor publice a primit undă verde. În următorii doi ani, bugetul de stat al Republicii Ceha urmează să fie suplimentat cu aproximativ șase miliarde de euro. 

În acest scop, impozitele pe alcool, țigări, apă minerală și imobile vor fi majorate și se vor reduce cheltuielile. Numărul de locuri de muncă în autorități și ministere este de așteptat să scadă cu 3,5% în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel