Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PROTEST la Ministerul Mediului. Guvernul pregătește un DEZASTRU
WhatsApp
Activiştii de mediu au protestat luni în faţa Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP) faţă de defrişarea a peste 56 de hectare din pădurea de la Certej. 

Activiştii de mediu, membrii comunităţii Declic şi Mining Watch România, au protestat luni în faţa Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP) faţă de defrişarea a peste 56 de hectare din pădurea de la Certej pentru a se face loc unor iazuri de decantare cu cianuri.

Protestatarii au predat la minister o contestaţie faţă de proiectul de Hotărâre de Guvern, prin care se doreşte aprobarea defrişării celor 56 de hectare de pădure, în beneficiul Deva Gold. Contestaţia a fost însoţită de 22.000 de semnături ale petiţiei împotriva defrişării. 

Cei prezenţi în faţa ministerului de resort au afişat pe parcursul protestului o drujbă poleită cu aur, obiect ce a fost predat reprezentanţilor Ministerului Apelor şi Pădurilor. Drujba de aur a fost oferită simbolic Adrianei Petcu, secretar de stat în ministerul de resort. 

Activiştii de mediu au prezentat oficialului argumentele împotriva aprobării Hotărârii de Guvern pentru scoaterea definitivă din fondul forestier naţional a terenului de peste 56 de hectare. Potrivit acestora, în urma discuţiei, Petcu a declarat că ministerul va organiza o dezbatere publică pentru Hotărârea de Guvern. 

"Este un prim pas spre stoparea abuzurilor. Aşteptăm cu interes dezbaterea publică. Din punctul nostru de vedere, defrişările plănuite la Certej se pot realiza doar cu încălcarea Codului Silvic. Atât noi, cât şi cei peste 4.400 de cetăţeni care au trimis observaţii în etapa consultării publice, vom urmări modul în care Ministerul Apelor şi Pădurilor se va raporta la pădurile din Certej şi la dorinţa cetăţenilor', a declarat Roxana Pencea Brădăţan, reprezentanta reţelei Mining Watch România şi a comunităţii Declic.

Săptămâna trecută, Ministerul Apelor şi Pădurilor preciza, într-un comunicat de presă, că Deva Gold S.A. a depus la minister, cu numărul de înregistrare 6357/12.04.2018, documentaţia în baza căreia este solicitată emiterea aprobării de scoatere definitivă din fondul forestier naţional a unui teren în suprafaţă de 56,1579 hectare, în vederea realizării obiectivului "Exploatarea minereurilor auro-argintifere din Perimetrul Certej".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel