Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Producătorul tancurilor Leopard din Germania a câștigat miliarde de euro, ca urmare a războiului din Ucraina
WhatsApp
Marți, directorul executiv al campionului german în domeniul apărării Rheinmetall (RHMG.DE) a îmbunătățit perspectivele de vânzări pe termen mediu ale grupului, anticipând o creștere a cheltuielilor pentru apărare ca urmare a războiului din Ucraina.
Producătorul tancurilor Leopard din Germania a câștigat miliarde de euro, ca urmare a războiului din Ucraina / Sursa foto: Bundeswehr-Fotos

O zi mai târziu, decizia mult așteptată a Germaniei de a trimite tancuri grele Leopard în Ucraina, pe care Rheinmetall le produce împreună cu colegul Krauss-Maffei Wegmann, a împins acțiunile firmei cu o vechime de aproape 134 de ani la un nivel record.

 

Rheinmetall - vânzări de 10 miliarde de euro

 

Acest lucru a conferit producătorului de tancuri, muniție și alte echipamente de război o evaluare de aproximativ 10 miliarde de euro (11 miliarde de dolari), o creștere de două ori și jumătate în ultimul an și o potențială promovare în indicele german DAX (.GDAXI), care este un blue-chip.

Pentru Papperger, în vârstă de 59 de ani, care a condus compania în ultimul deceniu, invazia Rusiei în Ucraina nu numai că a luminat perspectivele de afaceri ale grupului, dar a dus și la o schimbare de percepție într-o națiune care, în mod tradițional, critică rolul Germaniei în conflictele militare.

"Pe vremuri, eram insultați și uneori amenințați. Astăzi, oamenii îmi spun și îmi scriu: "Slavă Domnului că sunteți pe aici"", a declarat Papperger, un vânător pasionat care păstrează în biroul său machete în miniatură ale tancurilor, pentru revista germană Stern săptămâna aceasta.

 

Rheinmetall furnizează armament încă din Primul Război Mondial

 

Parte a proclamatei "Zeitenwende" a cancelarului Olaf Scholz - o schimbare spre o politică externă mai asertivă după decenii de uzură militară -, mișcarea de miercuri urmează presiunilor tot mai mari pentru a trimite echipamente de luptă mai bune la Kiev.

"Mă gândesc la ceea ce pot face armele. Dar mă gândesc și la ce se poate întâmpla atunci când nu ai arme. Puteți vedea acest lucru chiar acum în Ucraina", a declarat Papperger, un inginer de formație care s-a alăturat Rheinmetall în 1990.

Înființată în 1889 pentru a furniza muniție pentru Imperiul German de atunci, Rheinmetall a continuat să fie un furnizor cheie de armament pentru armata germană atât în timpul Primului, cât și al celui de-al Doilea Război Mondial, în timpul căruia compania a fost naționalizată temporar.

În prezent, compania, care este, de asemenea, un furnizor cheie pentru sectorul auto, are peste 25.000 de angajați la nivel mondial și, în afară de tancurile de luptă Leopard, produce și vehiculele de luptă pentru infanterie Puma și Marder, precum și mai multe tipuri de muniție.

 

Livrările de Leopard ar putea aduce vânzări între 300 și 350 de milioane de euro

 

Printre livrările directe ale Rheinmetall către Ucraina de până acum s-au numărat sisteme de apărare aeriană folosite pentru combaterea dronelor, muniție, camioane militare, precum și un spital de campanie.

Grupul a declarat că poate livra în total 139 de tancuri Leopard - 51 de tancuri de tip 2 și 88 de tancuri de tip 1, mai vechi - Ucrainei. Rheinmetall a declarat că 29 de tancuri Leopard 2A4 ar putea fi deja livrate până în aprilie sau mai.

Analiștii de la Stifel Equity Research estimează că livrările de Leopard ar putea aduce vânzări între 300 de milioane de euro și 350 de milioane de euro pentru Rheinmetall în acest an și anul viitor.

Deși aceasta ar reprezenta o fracțiune din vânzările totale - văzute la 7,6 miliarde de euro în 2023, potrivit estimărilor Refinitiv -, ca unic furnizor calificat de muniție Leopard 2, grupul ar putea înregistra un impuls semnificativ pentru veniturile sale, a declarat Stiefel într-o notă de miercuri.

Casa de brokeraj estimează că vânzările de muniție ar putea ridica câștigurile de bază ale Rheinmetall cu 32 de milioane de euro în fiecare lună, dublând potențial profitul lunar al grupului pe baza cifrelor raportate pentru primele nouă luni din 2022.

"Întreaga industrie germană este pregătită", a spus el la un eveniment industrial, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel