Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Procurorii americani nu vor să facă public motivul percheziției de la reședința lui Donald Trump 
WhatsApp
Departamentul Justiţiei american s-a opus luni publicării unui document judiciar care conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago (Florida) a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters.

Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa Mar-a-Lago - o premieră pentru un fost preşedinte al SUA - a provocat o furtună politică, Trump şi susţinătorii săi denunţând o ''vânătoare de vrăjitoare''.

Mai multe organizaţii, inclusiv media, i-au cerut unui judecător publicarea unui document judiciar în care anchetatorii explică de obicei de ce a fost necesară percheziţia.

Departamentul Justiţiei a dat asigurări luni că o asemenea publicare ''ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs''.

Vineri, de această dată la cererea procurorilor, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziţiei şi o listă a documentelor confiscate.

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat luni victima unui atac fără precedent contra unui opozant politic în Statele Unite. El a acuzat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) că în timpul percheziţiei de la proprietatea sa Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe paşapoarte.

''Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte (unul expirat), împreună cu restul'', a scris Trump pe reţeaua Truth Social, creată de el însuşi.

''Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!'', a continuat fostul lider de la Casa Albă.

Trump, luat la țintă după ce a anunțat că va candida la președinția SUA în 2024

 

 

Un nou proces de fraudă fiscală în care este acuzată compania imobiliară Trump Organization a fostului preşedinte american Donald Trump va începe în octombrie, a decis vineri un judecător din New York, care a respins argumentele acuzaţilor ce au cerut închiderea dosarului, relatează mass-media din SUA, citată de agenţia EFE.

Spre deosebire de celelalte acţiuni judiciare împotriva Trump Organization, în acest proces este acuzat şi fostul ei director financiar, Allen Weisselberg, unul dintre colaboratorii cei mai fideli ai magnatului imobiliar care a devenit în 2016 preşedinte al SUA.

Conform acuzării, Trump Organization şi Allen Weisselberg au operat timp de 15 ani o schemă de evaziune fiscală prin care managerii companiei erau plătiţi ''pe sub masă'' prin avantaje în natură ce permiteau evitarea plăţii impozitelor. Weisselberg este acuzat că ar fi fost unul dintre principalii beneficiari ai acestei scheme, prin care ar fi obţinut facilităţi în valoare de 1,7 milioane de dolari pentru care nu a plătit impozite.

Judecătorul Juan Merchan a respins argumentele acuzaţilor, unul dintre ele fiind că dosarul este motivat politic, şi a stabilit începerea procesului pentru data de 24 octombrie.

Vestea vine la capătul unei săptămâni pline de necazuri judiciare pentru fostul preşedinte republican, care, după ce a pierdut în 2020 alegerile în faţa democratului Joe Biden, nu-şi ascunde ambiţia de a candida din nou în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel