Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Problemă majoră în Italia: drogul "amneziei" face ravagii printre tineri 
WhatsApp
Drogul amneziei este unul foarte periculos, adesea consumat de persoanele foarte tinere care îi subestimează efectele. Acesta face ravagii în Italia, iar specialiștii atrag atenția tinerilor să nu consume nici un fel de substanțe psihoactive, pentru că de aici se poate ajunge la dependență. 

Problema majoră este că toți consideră drogul "amneziei" o glumă, fără să-i știe efectele devastatoare. În realitate este vorba despre heroină și metadonă pulverizate pe marijuana, un amestec foarte puternic care creează o dependență rapidă dar și amnezii periculoase. Din acest motiv este indicat printre drogurile care dau dependența cea mai rapidă și intră în categoria "drogurilor violului".

Una dintre cele mai mari capturi efectuate de carabinieri în cadrul anchetei „Ade” se referă tocmai la acest nou tip de droguri.. Anchetatorii, pe baza a ceea ce a reieșit din interceptările telefonice și ambientale, bănuiesc că o cantitate foarte mare din acest drog a fost introdus pe piața italiană.

De ce ajung adolescenții dependenți de acest drog?

 

Riscurile sunt enorme: canabisul cu adaos de heroină și metadonă este un drog potențat extrem de periculos, dar și viclean. Specialiștii susțin că acest lucru se datorează faptului că adolescenții, în general în jurul vârstei de 15-16 ani, sunt curios să încerce, crezând că vor consuma un drog „moale”, dar în realitate iau heroină, un drog cu efecte din păcate cunoscute care creează rapid o dependență foarte puternică. 

Mai mult, din cauză că poate provoca lacune de memorie poate facilita utilizarea infracțională a drogului pentru a crea situații favorabile violului, din acest motiv amnezia fiind adesea comparată cu așa-numitele „droguri de viol”, substanțele psihoactive care sunt folosite, fără cunoștință de cauză de victimele agresiunilor sexuale.

Aceste medicamente pot avea efecte sedative, hipnotice sau amnezice, iar cei neatenți și neinstruiți le pot consuma puse în alimente sau băuturi,de infractori, fără ca victima să-și dea seama. De aceea este foarte important ca toate produsele și băuturile de la petrecere să fie consumate imediat, iar paharul să nu fie niciodată scăpat din vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel