Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul rus judecat pentru crime de război în Ucraina. Soldatul a pledat vinovat
WhatsApp
Un tribunal districtual din Kiev s-a reunit miercuri pentru a începe primul proces pentru crime de război împotriva unui soldat rus care a participat la invazia din 24 februarie și care a omorât un civil. El a pledat vinovat.

Vadim Shishimarin, un comandant de tancuri rus, în vârstă de 21 de ani, este deținut în Ucraina. Tânărul rus este acuzat de uciderea unui civil în vârstă de 62 de ani în satul Chupakhivka, din nord-estul Ucrainei, la data de 28 februarie, scrie Reuters.

 

Soldatul a pledat vinovat

 

Dacă va fi condamnat, Shishimarin riscă închisoare pe viață.

Guvernul de la Kiev a acuzat Rusia de atrocități și brutalitate împotriva civililor în timpul invaziei și a declarat că a identificat peste 10.000 de posibile crime de război.

Rusia a negat că ar fi vizat civili sau că ar fi fost implicată în crime de război și a acuzat Kievul că le-a înscenat pentru a defăima forțele Federației Ruse.

 

Soldatul rus a împușcat un civil pentru a-l împiedica să raporteze prezența rușilor

 

Procurorii statului ucrainean au declarat că soldatul și alți patru militari ruși au tras și au furat o mașină privată pentru a scăpa după ce coloana lor a fost vizată de forțele ucrainene.

Soldații ruși au intrat cu mașina în satul Chupakhivka, unde au văzut un locuitor neînarmat care mergea pe bicicletă și vorbea la telefon, au declarat aceștia.

Aceștia au spus că Shishimarin a primit ordin de la un alt militar să îl ucidă pe civil pentru a-l împiedica să raporteze prezența rușilor și a tras mai multe focuri de armă prin fereastra deschisă a mașinii cu o pușcă de asalt în capul civilului, care a murit pe loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel