Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul minor român, internat la Terapie Intensiva, în urma infectarii cu COVID-19, a fost externat 
WhatsApp
Primul copil din România care a ajuns la Terapie Intensivă, în urma infectării cu COVID-19, a fost externat din spital. Cu toate că starea lui de sănătate este bună, medicii susțin că mai are nevoie de recuperare, mai exact de gimnastică respiratorie.

Copilul a avut nevoie de 17 zile de îngrijiri medicale, dintre care 11 le-a petrecut pe secția de Terapie Intensivă. Când starea lui nu a mai fost atât de gravă, a fost transferat pe secția de pneumologie. Minorul este din Buzău, are 10 ani și a ajuns în spitalul Victor Gomoiu, din București, în 12 septembrie. El suferea de sindrom inflamator multisistem, o boală rară, care, alături de infecția cu COVID-19, a generat o reacție exagerată a organismului pentru a se apăra, ajungând să aibă toate organele inflamate.

"Suntem foarte bucuroși că s-a externat, se simte bine și suntem foarte bucuroși că mergem acasă la fetița pe care o mai avem și ne așteaptă. Le mulțumim cadrelor medicale care s-au implicat și au dat dovadă de profesionalism", a declarat tatăl copilului pentru Digi24.  Chiar dacă starea lui este bună, mai are nevoie de recuperare și se va întoarce pentru un control medical peste două săptămâni. Peste 55 de copii confirmați cu COVID-19 au ajuns la Spitalul Gomoiu de la începutul pandemiei în România, dar au avut forme ușoare ale bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel