Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primele autocare cu refugiați ucraineni au început să treacă prin Vama Albiţa
WhatsApp
Primele autocare cu cetăţeni ucraineni au trecut prin Vama Albiţa, luni seara şi în cursul nopţii, aceştia primind sprijin din partea autorităţilor şi a voluntarilor prezenţi în zona de frontieră.

Refugiaţii au fost preluaţi de voluntari din cadrul Episcopiei Huşilor şi ai Crucii Roşii şi de angajaţi ai Primăriei municipiului Huşi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi au fost direcţionaţi către locurile special amenajate, în funcţie de solicitări şi de nevoi.

"Au fost persoane care au plecat direct către alte oraşe, fiind doar în tranzit prin PTF Albiţa. Aceştia au primit mâncare, un ceai cald şi alte produse de strictă necesitate, iar alţii au ales să rămână peste noapte să se odihnească, pentru a-şi continua drumul ulterior", au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Autorităţile au amenajat în municipiile Huşi şi Bârlad tabere modulare pentru refugiaţii ucraineni. De asemenea, reprezentanţii Episcopiei Huşilor au pregătit mai multe locuri de cazare în mănăstiri din judeţ şi în alte spaţii ale instituţiei.

Mai multe asociaţii nonguvernamentale, dar şi persoane fizice s-au mobilizat în ultimele zile, strângând ajutoare pentru cetăţenii ucraineni care intră în România prin PTF Albiţa.

 

Ieri, un tren cu peste 800 de refugiaţi din Ucraina a ajuns la Bucureşti

 

CFR Călători a anunţat că, luni, că un tren cu peste 800 de refugiaţi din Ucraina se îndreaptă către Bucureşti, sosirea fiind programată pentru ora 17.15.

„Trenul CFR Călători 12 605 cu 12 vagoane a avut 870 de refugiaţii la bord, sosiţi în ţară cu un tren al Căilor Ferate Moldovene”; a transmis, luni, CFR Călători. Cetăţenii străini care provin din Ucraina călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători.

Compania a precizat că, din cauza fluxului mare de persoane, timpul de aşteptare la casele de bilete a crescut.  Pentru evitarea aglomeraţiei de la casele de bilete, CFR Călători roagă pasagerii să cumpere bilete în trafic intern utilizând si următoarele alternative: 

• site-ul www.cfrcalatori.ro, 

• aplicaţia mobilă „CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery) 

• automatele de bilete din gară.

Până vineri, peste 57.000 de refugiați ucraineni au fugit în România pentru a scăpa de pericolele provocate de invazia rusă, potrivit datelor Agenției ONU pentru Refugiați. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel